NOHUTLU GENDİME ( DÖĞME ) PİLAVI

Bugün güloannemutfakta çok eski ve Malatya nın   önemli  yöresel yemeklerindendir.  Halk arasında  dövmeye gendime denir. Bu harik...

A+ A-
Mutfağa Dair Her Şey / GÜLOANNEMUTFAKTA



Bugün güloannemutfakta çok eski ve Malatya nın  önemli yöresel yemeklerindendir.  Halk arasında  dövmeye gendime denir. Bu harika pilavı nohutlu,etli,tavuklu  yada sade yapılabildiği gibi bir çok şekilde pişmesine rağmen, nedense mutfaklarımızda çok sık pişmeyen bir lezzet. Oysaki sağlık bakımından  çok yararlı  ve faydalı bir yemeğimizdir.

MALZEMELER
1 kase (200 gr.) dövme (aşurelik buğday)
1/2 kase haşlanmış nohut
100-150 gr. tereyağı
1 adet küçük soğan
3 kase et veya tavuk suyu
Karabiber -Tuz
 

YAPILIŞI

Pilavı pişirmeden 3-4 saat önce dövmeyi unu gidinceye kadar soğuk su ile iyice yıkayın. Sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile ıslayın..Tencereye çok az sıvı yağın içinde yemeklik olarak doğradığınız kuru soğanı hafif karemelize edin. 3 kase et suyunu ( 2 ölçü et suyu 1 ölçü su koyabilirsiniz) pilavı pişireceğiniz tencereye aktarın.koyun, kaynasın. dövmeyi tekrar yıkayıp tencereye aktarın.Tuzunu isteğinize göre ayarlayın. Kısık ateşte dövmeler açılıncaya kadar pişirin Pişmeye yakın haşlanmış nohutu ekleyip döğmelerle pişirmeye devam edin..Bir tavada tereyağını iyice kızdırın; pilavın üzerine dökün.  tencerenin kapağını kapatın. Pilavı 15 dk. dinlendirin. Servis tabağına alın. Üzerine karabiber serpin ve servis yapın. Pilav için iri taneli dövme (aşurelik buğday) seçerseniz pilavınız tane tane olur.
AFİYET OLSUN

  




Daha Fazla Lezzet

PİLAVLAR 8481856796452092782

Yorum Gönder

  1. Canim bayiliriz biz bu pilava evcek.bizde ismi dövme pilavidir..ellerine saglik nefis görünüyor.Sorunu cevapladım,hangi uygulamayi kullandigimi yazdim..opuyorum,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık abla döktürmüşsün yine :)

    YanıtlaSil
  3. Çok beğendim. Tam benim damak tadıma göre.. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. http://hamarat-bayan.blogspot.com.tr/2014/04/nohutlu-gendime-dogme-pilav.html ilk paylaşım gülo anne malatyalı bir yanımda var bundan başladım..Eline sağlık ayrıca sevdiğim bir yemektir..

    YanıtlaSil
  5. Dövme pilavını çok severim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Nasil lezzetli görünüyor,ellerinize saglik

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Ankastre renginin çekiciliği hiç azalmıyor: Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da ankastre renklere olan ilgi çok fazla. Bunun nedenini anlamak kolay, ankastr...
    1 saat önce
  • [image: Guloanne]
    2 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item