PORTAKAL REÇELİ

Bugün Güloannemutfakta da   Mutfağımı, evimin her yerini mis gibi kokutan kabuğuyla,meyvesiyle,  kısacası  farklı yöntemle pişiril...

A+ A-




Bugün Güloannemutfakta da   Mutfağımı, evimin her yerini mis gibi kokutan kabuğuyla,meyvesiyle,  kısacası  farklı yöntemle pişirilen  Portakal reçeli var.Mevsimi geçmeden elinizi. çabuk tutun bu harika reçeli  yapmayı kaçırmayın 

MALZEMELER
4 adet iri Portakal
1 kilo  Toz şeker
1 çay bardağı kadar su
1/2 limon suyu





YAPILIŞI
4 adet portakalı büyük ve çukur bir kaba koyun 7 gün suyunu  değiştirin.8  inci gün kaynar su içinde 30 dak kaynat, çıkarıp  süzerek soğutun.Soğuyan portakalları 4-5 bölün yemeklik soğan kıvamında ron dodan çekin (Ben bu defa dilimledim kek ve pastalarda kullanmak için) Reçeli kaynatacağınız tencereye alıp üzerine bir kilo toz şeker,1 çay bardağı kadar  su ilave edip  kısık ateşte en az 1-2 saat  kristalleşene kadar pişirin.Yarımdan az limon sıkıp 5 dak kaynat soğutup sonra kavanozlara alın..
AFİYET OLSUN  

Daha Fazla Lezzet

Reçeller 5525870635305011848

Yorum Gönder

  1. Portakalın kabuğundan,içinden ,kısaca her türlüsünden yaparız bizde..Çok severim,kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi..ellerine sağlık Gültencim..Çok güzel,tam kıvamında olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Nursensenciğim tşk ederim.Bende çok severim.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item