SÜTLE MARİNE EDİLMİŞ FIRINDA SOMON

  Herkese iyi pazarlar  diliyorum.Bugün güloannemutfakta da  sizlere çok sağlıklı ve bir o kadarda lezzetli  bir somon balığı tari...

A+ A-



 


Herkese iyi pazarlar  diliyorum.Bugün güloannemutfakta da  sizlere çok sağlıklı ve bir o kadarda lezzetli  bir somon balığı tarifim var.  Somon balığını sevenler bu tarif  tam sizler için gerçekten çok lezzetli mutlaka denenmesi gereken bir tarif .

MALZEMELER

4 Adet somon dilim veya fileto (kişi başı 1 adet)

1 bardak süt

4-5 diş sarımsak

1 adet soğan

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet kırmızı biber

Yeteri Kadar kaşar peynir ( rendelenmiş ) isteğe bağlı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 Tutam Tuz ve karabiber 






YAPILIŞI

Önce balığı marine etmek için sarımsakları incecik rendeleyip, geniş bir kapta süt ile karıştırıyoruz ve somonları bu karışıma yatırıyoruz. 6-7 saat ara sıra ters yüz ederek buzdolabında bekletiyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz önce marina edilmiş somon balıklarımızı diziyoruz sonra üzerine küp küp kesilmiş patatesi havucu, soğanı ve biberi dağıtıyoruz üzerine isteğe bağlı oranda peynir serpiyoruz. ( ben kullanmadım) Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Tepsinin üzerinde ki folyo yu kaldırıp bir 10 dakika da üzeri kızaracak şekilde pişmeye bırakıyoruz. Pişen balığımızı fırından alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.

Mutlaka denemenizi tavsiye ederim .Müthiş bir lezzet

AFİYET OLSUN



Daha Fazla Lezzet

NEW 7539024954446285135

Yorum Gönder

  1. ellerine sağlık ablacım..
    balık gibi lezzetlisi var mı..
    hamd olsun, Allahın verdiği tüm nimetlere..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Bu kutunun tasarımı @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı işler nasıl buldunuz.
    1 gün önce
  • *GÜNÜMÜN MENÜSÜ* *1-Mantar çorbalı kremalı sebzeli Tavuk TARİF Burada* *2-Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarif Burada* *3 -Peynir dolgulu ...
    2 gün önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item