DOMATES SOSLU FIRINDA KABAK
Bugün güloannemutfakta çok hafif sağlıklı ve fırında pişen bir kabak yemeğimiz var. MALZEMELER 5 adet kabak 3 ta...
https://www.guloannemutfakta.com/2014/04/domates-soslu-firinda-kabak.html
Bugün güloannemutfakta çok hafif sağlıklı ve fırında pişen bir kabak yemeğimiz var.
MALZEMELER
5 adet kabak
3 tane domates
2 tane soğan
4 diş sarımsak
tuz,karabiber
kimyon,kırmızı pul biber
2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Kabakları iyice yıkayın,sonrada halka halka dilimleyin.[Çok kalın olmasın.]
Domatesleri ve sarımsakları rendeleyin.İkisini bir tencereye koyun,içine biraz tuz,karabiber ve kırmızı pul biber atıp bir taşım kaynatın.
Soğanları soyun ,halka halka doğrayın.
Bir fırın kabına Önce soğanları dizin,üzerine domates sosunu dökün.Onun üzerine de halka halka doğradığınız kabakları yan yana dizin.Kabakların üzerine biraz tuz,bolca kimyon,karabiber ve kırmızı pul biber atın.Onun üzerine de 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.Ve üzerini alüminyum folyoyla kapatıp,180 derece ısıtılmış fırında önce üzeri kapalı 20 dakika ,sonrada folyoyu açarak 25 dakika kadar daha kabaklar kızarana kadar pişirin.
Pişen kabağınızı fırından çıkarın,ister sıcak,ister ılık olarak servis edin.Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile de servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..
MALZEMELER
5 adet kabak
3 tane domates
2 tane soğan
4 diş sarımsak
tuz,karabiber
kimyon,kırmızı pul biber
2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Kabakları iyice yıkayın,sonrada halka halka dilimleyin.[Çok kalın olmasın.]
Domatesleri ve sarımsakları rendeleyin.İkisini bir tencereye koyun,içine biraz tuz,karabiber ve kırmızı pul biber atıp bir taşım kaynatın.
Soğanları soyun ,halka halka doğrayın.
Bir fırın kabına Önce soğanları dizin,üzerine domates sosunu dökün.Onun üzerine de halka halka doğradığınız kabakları yan yana dizin.Kabakların üzerine biraz tuz,bolca kimyon,karabiber ve kırmızı pul biber atın.Onun üzerine de 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.Ve üzerini alüminyum folyoyla kapatıp,180 derece ısıtılmış fırında önce üzeri kapalı 20 dakika ,sonrada folyoyu açarak 25 dakika kadar daha kabaklar kızarana kadar pişirin.
Pişen kabağınızı fırından çıkarın,ister sıcak,ister ılık olarak servis edin.Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile de servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..
Orijinal tarif sevgili Nursen Aksoy'a ait Arkadaşımın Birbirinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna uğrayınız.
nasıl güzel gözüküyor ellerine sağlık canım aldım bir tabak..:)
YanıtlaSilTşk ederim arkadaşım Afiyet olsun
SilElinize sağlık çok lezzetli tam diyetlik bir lezzet sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Gerçekten çok hafif ve oldukça lezzetli oluyor.
YanıtlaSil