PATLICAN BEĞENDİLİ BEYTİ

MALZEMELER   Köfte için; 500 gram yağlı köftelik kıyma 1 adet yumurta 1 adet rendelenmiş kuru soğan Yarım demet maydano...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler.







MALZEMELER
 


Köfte için;

500 gram yağlı köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Yarım demet maydanoz
 köfte baharı
 kimyon -Karabiber-Pul biber
Ekmek içi
Tuz


Köfteleri sarmak için;
2 adet yufka


Patlıcan Beğendi için;
4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt
1 tutam muskat rendesi (Hindistan cevizi)
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
1 adet yumurtanın sarısı


Sos;
3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
5-6 dal taze fesleğen yoksa 1 tatlı kşğ kuru fesleğen
1 çay bardağı sıcak su
Bir kase yoğurt
Tuz
Karabiber  



YAPILIŞI
Patlıcanları birkaç yerinden çatal ile delerek ocakta közleyin. Közlediğiniz patlıcanların içlerini çıkarın ve ufak ufak doğrayıp her birinin üzerine bir çay kaşığı süt gezdirin. Bu arada köfte için gerekli malzemeleri bir kabın içine koyup iyice yoğurun. Kabın ağzını streç film ile kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Beşamel sos için, tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine unu koyup, unun kokusu gidinceye kadar kavurun. Azar azar soğuk sütü ekleyip, orta ateşte sürekli çırparak sos kıvamına getirin. Sos kıvamına gelince muskat rendesini, tuzunu ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Doğradığınız patlıcanları içine katıp karıştırın. Patlıcan beğendiniz hazır. İlk yufkanızı tezgaha serip kenarlarını düzleştirmek için kesin ve büyükçe bir dikdörtgen elde edin. Dinlendirdiğiniz köftenizi dolaptan alıp ikiye ayırın. İlk parçayı yassı bir rulo yapıp yufkanın kısa kenarı boyunca yayarak koyun ve kenarlarını kapatıp sarın. Diğer yufkanıza ve kalan köfteye de aynı işlemi yapın. İki adet yufkaya sarılı dikdörtgen köfteniz olacak. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun ve üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada sos tavanıza domates rendesini koyup içine doğranmış sarımsaklarınızı ve biber salçasını ilave edin ve kavurmaya başlayın. Sıcak suyunu da koyup birkaç dakika daha pişirin ve tuzunu, karabiberini ekleyip ocağı kapatın. Doğranmış fesleğenleri ekleyip karıştırın. Pişen yufkalı köftelerinizi 2 parmak genişliğinde verev şekilde kesin. Servis tabağınıza birkaç kaşık patlıcan beğendi koyun. Üzerine dilimlediğiniz yufkalı köftelerinizden 1-2 dilim koyun. Her birinin üzerine önce bir tatlı kaşığı yoğurt daha sonrada domatesli sosunuzdan koyup sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 2739322655167175161

Yorum Gönder

  1. görüntü sunum harika ablam .ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Gülocuğum ellerine sağlık harika bir tarif.Güzel sunum.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. güloanneciğim yarın yemeğe misafirim var.Nefis bir tarif mutlaka yapacağım ellerine sağlık .Sağol öptüm

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *Sevgili blogger ve değerli takipçilerim** organik sevdalılarına hitap eden harika bir siteden bahsetmek istiyorum; Organik alış veriş sitesi Ayışığı ...
    5 gün önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item