DAMLA ÇİKOLATALI DONDURMA KURABİYESİ

Bugün  güloannemutfaktanın  fırınında harika kokular gelmekte. Yemeğe doyamıcağınız  damla çikolatalı kıyır kıyır ağızda dağılan nefis b...

A+ A-

Bugün güloannemutfaktanın fırınında harika kokular gelmekte. Yemeğe doyamıcağınız  damla çikolatalı kıyır kıyır ağızda dağılan nefis bir  kurabiye var.

DAMLA ÇİKOLATALI DONDURMA KURABİYESİ

MALZEMELER
 150 gram tereyağı
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 tane yumurta
 1 su bardağı pudra şekeri
 2 su bardağı un
 1 su bardağı buğday nişastası
 1 tatlı kaşığı vanilya
 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
 1 çay bardağı damla çikolata  
 
YAPILIŞI

Oda ısısında yumuşamış katı yağı 1.5 bardak un ile birlikte iyice karıştıralım. Zeytinyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve nişastayı ilave edip karıştıralım iyice. 
Kabartma tozu, vanilya ve kalan yarım bardak unu da ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Son olarak damla çikolatayı da ilave edip yoğuralım. (Hamur çok yumuşak olursa yayılır. Hamurunuz fazla yumuşak olduysa, biraz daha un katabilirsiniz). 
Hamurdan dondurma kaşığıyla alarak şekiller verebiliriz. Ama Plastik dondurma kaşıklarıyla aynı şekli veremeyiz. Sap kısmı yaylı kaşıklardan olması lazım.
Yağlanmamış tepsiye kaşık yardımı ile kurabiyeleri tepsiye dizelim. Hamuru hızlı bir hareketle kaşıktan bırakalım ki, üstünde resimde gördüğünüz bu şekiller oluşabilsin.
200 derecede çok iyi ısınmış fırına kurabiyelerimizi sürelim,sonra ısı ayarını 170 dereceye düşürelim. Kurabiyeler kabarmaya başladığı zaman, ısıyı 140 dereceye düşürelim.Pembeleşmeden hemen fırından alalım. 

AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

Tatlı kurabiye 3031230537741146673

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    21 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item