KAREMELİZELİ ÖZEL SOSLU SEBZELİ RULO KÖFTE

 .  Bugün güloannemutfakta da farklı sebzeler ile bütünleşen  ama lezzetine lezzet katan aynı zamanda doyurucu bir rulo köftemi...

A+ A-

 .

 Bugün güloannemutfakta da farklı sebzeler ile bütünleşen  ama lezzetine lezzet katan aynı zamanda doyurucu bir rulo köftemiz var.Bu son derece lezzet dolu rulo köfte, yanında fırında kızarmış elma dilimli patates yada patates püresi ile davet sofraları için özenle kuracağınız masalarda baş tacı olacaktır..

MALZEMELER
750 kg köftelik kıyma
1adet  büyük boy kuru soğan
3-4 adet sarımsak
2 adet kırmızı  biber
2 adet  orta boy havuç
5-6 adet  küçük boy mantar 
3 adet yeşil biber
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
 karabiber
  tuz
3 çorba kaşığı Worcestershire sos
  kimyon
 kekik
  kırmızı pul biber
1/2 demet maydanoz 
SOSU İÇİN
3 çorba kaşığı ketçap
3 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı tereyağı (erimiş) 
ÜZERİ İÇİN
4 adet Yeşil top biber
4 adet sarı top biber
4 adet kırmızı kapya biber
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kşğ esmer şeker 
2 ymk kşğ soya sosu
2 ymk.kşğ sıvı yağ

YAPILIŞI
Öncelikle Üzeri için verilen malzemelerden kuru soğan kalın olarak piyazlık diğer sebzeler jul yen olarak doğrayın.Bir tavaya sıvı yağ konularak kızdırın .Doğranmış kuru soğanlar kavrulurken esmer şeker eklenerek karemelize edin arkasından diğer sebzeler ilave edilerek sotelenir.Tuz ve soya sosu ilave edip ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
Soğan, sarımsak, kırmızı  ve yeşil biber, maydanoz, havuç ve mantar küçük parçalar halinde doğranır. Robota konur, iyice kıyılıp püre olması sağlanır ama sulandırılmamaya da dikkat etmek gerekir.
Köftelik kıyma büyükçe bir kaba konur, üzerine püre haline gelmiş sebzeli karışım konur. Kaşık yardımı ile karıştırılır.Bunlara 1 adet yumurta ve worcestershire sos (TARİF BURADA) ( büyük marketlerde de bulabilirsiniz) ive, baharatlar ilave edilerek tekrar karıştırılır, bunları karıştırırken elimizin sadece birini yumuşak bir biçimde kullanmak, hatta sadece parmak uçları ile karıştırıp, eti çok fazla sıkıştırmamak gerekir.En son ekmek içi ilave edilerek yine eti çok fazla yormadan  köfte toparlanır. Bu şekilde piştiği zaman sulu sulu, tıkız olmayan yumuşak bir rulo köfte elde edilir. Elleri hafif ıslatarak tam bir ekmek somunu şekli verilen köfte yağlanmış bir  fırın kabına yerleştirilir.  Üzerine Sosu için verilen  3 çorba kaşığı kaşık ketçap, 2 çorba kaşığı esmer toz şeker ve 3 çorba kaşığı hardal ve 2 çorba kaşığı erimiş tereyağı ile yapılan glase sürülür. 180 dereceye ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirilir.Köfte fırından çıkarılmadan 20 dakika önce üzerine hazırlanan karamelizeli julyen sebzeler konur ve tekrar pişirmeye devam edilir.Üzeri nar gibi kızaran köftemiz fırından çıkarılarak servise hazır
AFİYET OLSUN

Bu tarifi  sevgili OYA HANIM'IN blogunda görünce işte bu istediğim  köfte dedim.  Biraz değiştirerek kendi yorumlarımı da ekleyerek konuklarımdan tam not aldım. 

Daha Fazla Lezzet

NEW 3667153644198248819

Yorum Gönder

  1. elien sağlık ablacım çok güzel ve doyurucu olduğu kesin
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık ablacığım sebze ve etin müthiş birleşimi olmuş bu köfte hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  3. OYYYY Ablam nefis olmuş bu köfte ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. http//belguzaranne.blogspot.com16 Tem 2014 18:35:00

    ELINE SAĞLIK CANIM HARIKA LEZZET

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR/Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER6 adet ayıkla...
    20 saat önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item