HATAY USULÜ SİNİ (TEPSİ) KEBAP

Günaydın Bugün güloannemutfağında Tarihi ile olduğu gibi, yemekleri ile de ün sahibi. Kentin köklü geçmişi, çeşitli kültürlerin birbi...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler.


Günaydın Bugün güloannemutfağında
Tarihi ile olduğu gibi, yemekleri ile de ün sahibi. Kentin köklü geçmişi, çeşitli kültürlerin birbirleriyle kaynaşması, ortaya son derece zengin Yöresel yemek açısından sınırları zorlayan damak zevkine önem veren Hatay ilimizin, mutfağından Sini ( Tepsi) kebabımız var.

MALZEMELER
700 gr .dana kıyma
1\2 demet maydanoz
1 baş sarımsak
1 tane kırmızı biber
Tuz- kırmızı pul biber-karabiber
2 adet orta boy kuru soğan
ÜZERİ İÇİN
2 domates
3 yeşil biber
2 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
YAPILIŞI
Sarımsakları,kırmızı biberi ,kuru soğanı ve maydanozu rondodan çekin.Kıymanızı genişçe bir karıştırma kabına alın,içine rondodan geçirdiğiniz sebzeler ve baharatları ekleyin .Sonrada iyice yoğurun,içindeki havayı iyice boşaltın..Hazırladığınız kıymayı buzdolabında bir saat üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.Daha sonra yayvan bir fırın kabını hafifçe yağlayın ve kıymanızı avucunuzun içiyle tepsiye incelterek yayarak döşeyin...Hazırladığınız kıymanın üzerine domates,yeşil biber ve soğanları dörde bölerek dizin ve en üzerine de domates salçasını biraz su ve yağla karıştırıp gezdirin..
Sonrada fırında 200 derecede 30 dakika kadar pişirin..Sıcak olarak pilav eşliğine servise hazır.

AFİYET OLSUN..

Daha Fazla Lezzet

NEW 2285276399515985474

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item