KARNI YARIK

MALZEMELER 10 tane patlıcan küçük boy 300 gram orta yağlı kıyma 2 tane kuru soğan 5-6 diş sarımsak içi ve dışı için domates  sivri ...

A+ A-





MALZEMELER

10 tane patlıcan küçük boy
300 gram orta yağlı kıyma
2 tane kuru soğan
5-6 diş sarımsak
içi ve dışı için domates
 sivri biber
 maydanoz
Tuz
Karabiber-pul biber
Sıvı yağ

SOSU İÇİN

1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz biber
1 bardak sıcak su
Tuz

YAPILIŞI

İlk olarak patlıcanlar başları kesilmesen alacalı bir şekilde soyulur ve 10-15 dakika kadar tuzlu suyun içerisine bekletilir. Daha sonra havlu ile güzelce kurulanır. 1 bardak sıvı yağ ile önlü arkalı olarak kızartılır ve pişirme tepsisine alınır.Soyulan patlıcanları bir bıçak yardımı ile dibini delmeyecek şekilde üstünden çizik açılarak yavaş yavaş genişletilir ve içleri güzelce tuzlanır.Geniş bir tavaya sıvı yağ ekliyoruz ve yemeklik olarak doğranmış olan soğan güzelce kavrulmak için alınır. 1-2 dakika sonra içerisine kıyma eklenir ve suyu salıp çekene dek kavrulur.Sarımsak ve domatesler yemeklik olacak şekilde doğranarak içerisine ilave edilir. Tuz ve baharatlar katılır. Bu şekilde biraz kavurduktan sonra ocaktan alarak içerisine maydanoz eklenir. Hazırlanan harç patlıcanların içerisine doldurulur, üstlerine ise domates ve biber konulur.  Salça 

şeker ve sıcak su ile  sos hazırlanıp fırın kabına  patlıcanların yanlarına dökülüp fırına sürülür.  Fırında pişir.

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 4554509671009635135

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER1adet baget ekmeği4 diş sarımsak5 yemek kaşığı zeytinyağı1 dal biberiye1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabib...
    2 hafta önce
  • 3 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item