KARPUZ KABUĞU REÇELİ (KİREÇ KAYMAKSIZ)

Günümüzde artık hiç bir şey atılmıyor .Her sebze ve meyvelerin saplarından hatta kabuklarından nasıl faydalanabiliriz ,nasıl geri dönü...

A+ A-



Günümüzde artık hiç bir şey atılmıyor .Her sebze ve meyvelerin saplarından hatta kabuklarından nasıl faydalanabiliriz ,nasıl geri dönüşüm yapabiliriz diye bir çok uzmanlar ve hanımlarımız araştırıyor .Bugün Gülo Anne Mutfakta da Yazın çok severek tükettiğimiz ve kabuğunu attığım karpuz kabuğundan kıtır kıtır nı desem kıyır kıyır mı,her neyse siz anladınız cam gibi şeffaf değişik bir reçel reçelimiz var. Artık hanımlar bu reçelin lezzetini aldıktan sonra,karpuz kabuğunun atmasına son vereceklerdir .Bundan eminim. 


MALZEMELER

1 kilo civarı karpuzun sadece beyaz kısmı
1 kilo + 1 su bardağı toz şeker
8-10 tane karanfil
2,5 -3 çay bardağı su (yaklaşık)
1 tane çubuk tarçın
1,5 çorba kaşığı tepeleme karbonat
yarım limonun suyu
1 adet limon tuzu



YAPILIŞI

Karpuzun Kabuklarının yeşil yerlerini ve meyve yerlerini kesip temizleyin.İstediğiniz şekilde kesin.( Bizimkiler iri meyvelileri pek sevmezler ) Kabukların üzerini geçecek kadar tencereye su koyup, karbonatı da ekleyip,karıştırın. 6-7 saat en fazla 12 saat karbonatlı su da bekletin. Bekleyen karpuz kabuklarını Ertesi gün tencereden çıkarın, ama yıkamayın sadece musluğun altında karbonatı şöyle bir akıtın.( hafif karbonatlı  kalması gerekiyor). Tencereye karpuz kabukları + şeker + suyu ekleyip , ateşin altını açın. Kaynatın, kaynamaya başlayınca 3-5 dakika sonra ateşin altını kapatın. Soğumaya bırakın. yaklaşık 4-5 saat bırakıp soğuttun.İyice soğuyan tencerenin altını tekrar açın, içine karanfil + limon suyu +limon tuzu + kabuk tarçını ekleyip, yaklaşık 6-7 dak tekrar kaynatın.İçindeki kabuk tarçını çıkarıp tencere de tamamen soğutun.Kavanoza koyup ağzını kapatıp kaldırın.

AFİYET OLSUN  

NOT  Kabuk tarçın ve karanfil rengini  hafif sarartı  görünümü çok hoş oldu.

Daha Fazla Lezzet

Reçeller 1341836105748088687

Yorum Gönder

  1. Kireçlisini yaparlar buralarda(trakya)domatesi de aynı şekilde sizinkini merak etme çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bende bugün karbonatlı suya yatırdım yarın işten gelince kaynatacağım

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık, denemeli, pek güzl olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. hiç denemedim ama görüntü harika gülten abla.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. banu hanım siz de sonucu paylaşır mısınız ??

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *Sevgili blogger ve değerli takipçilerim** organik sevdalılarına hitap eden harika bir siteden bahsetmek istiyorum; Organik alış veriş sitesi Ayışığı ...
    5 gün önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item