KURU KAYISI TATLISI (Malatya yöresi)

MALZEMELER 400 gram. gün kurusu kayısı 1 yemek kaşığı    tereyağ 3 yemek kaşığı şeker 1 buçuk çay bardağı su 1 tatl...

A+ A-




MALZEMELER
400 gram. gün kurusu kayısı
1 yemek kaşığı  tereyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 buçuk çay bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek için: 
Ceviz veya kayısı çekirdeği veya kaymak 
 YAPILIŞI
Kayısıları iyice yıkayın.
Tavaya tereyağını alıp eritin. Kayısıları ekleyin. Kayısılardan hafif  karamelize olana kadar   karıştırarak soteleyin.
Üç kaşık şekeri, suyu ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın. (Eğer kayısılar sertse su miktarını 2 bardağa çıkarabilirsiniz.)
Kapağını kapatıp altını kısın. Suyu kıvam almaya başlayınca ocaktan alın.
Aralarını açarak içlerine bir parça ceviz koyun.
Servis tabağına alın üzerilerine kaymak koyarak,Çok soğutmadan servis edin.
 AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 1791811908245055171

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • ZENCEFILLI PEYNIRLI KURABIYE /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Tarifler [image: Farklı tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER ...
    11 saat önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item