ÜÇ RENKLİ RULO BÖREK

ÜÇ RENKLİ BÖREK MALZEMELER 4 adet yufka 500 gram Beyaz peynir 4-5 adet haşlanmış patates 4-5 adet havuç 1/2 kilogram ıspanak yap...

A+ A-



ÜÇ RENKLİ BÖREK

MALZEMELER

4 adet yufka
500 gram Beyaz peynir
4-5 adet haşlanmış patates
4-5 adet havuç
1/2 kilogram ıspanak yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz 




YAPILIŞI
Patatesler haşlanıp,ezilir. Beyaz peynir baharatlarla karıştırılır. Ispanakların yaprakları ince ince kıyılır, çok az tuzla ovulup, suyu elimizle sıkılır. Beyaz peynir baharatlarla karıştırılır.Havuçlar rendenin iri tarafı ile rendelenir. Beyaz peynir baharatlarla karıştırılır.
Zeytinyağı, süt ve yumurta akları iyice çırpılıp, karıştırılır.Yufkanın biri tezgaha yayılıp,yuvarlak kenarları içe doğru katlanarak dikdörtgen şekli verilir. Zeytinyağlı karışım ile yağlanır. Peynirli patatesli karışım yufkanın uzun kenarına yayılarak sıkıca rulo yapılır. kinci yufka da aynı şekilde hazırlanıp, peynirli ıspanaklı karışım yayılıp, sıkıca rulo yapılır. Üçüncü yufka da aynı şekilde hazırlanıp, peynirli havuçlu karışım yayılıp,sıkıca rulo yapılır.Dördüncü yufkanın da, yuvarlak kenarları içe doğru katlanarak dikdörtgen şekli verilir. Zeytinyağlı karışım ile yağlanır. Dördüncü yufkanın üzerine iki rulo yan yana, üzerine de üçüncüsü konulur.  Hepsi birlikte sıkıca sarılıp, rulo yapılır. Rulodan iki parmak kalınlığında dilimler kesilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak, dilimler yan çevrilerek dizilir. Kenarlarına yumurta sarısı fırça ile sürülüp, çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında börekler kızarana kadar pişirilir. 
AFİYET OLSUN

Kaynak Nergismevsimi

Daha Fazla Lezzet

NEW 8654254085690269434

Yorum Gönder

  1. GÜLTENCİM HEM ŞIK HEMDE LEZZETLİ BİR BÖREK OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  2. Rengarenk özellikle çocuklar için ideal. Örneğin ıspanak yemeyen çocuklar bu renk cümbüşünde yerler. Ellerinize sağlık süper.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    9 saat önce
  • Bu kutunun tasarımı @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı işler nasıl buldunuz.
    2 gün önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item