MISIR USULÜ BULGURLU TATLI

 Bugün güloanne mutfağında  Mısır Ülkemizden çok farklı fakat kendine göre lezzeti içinde saklı çok kolay  hemde çok hafif bir t...

A+ A-



 Bugün güloanne mutfağında  Mısır Ülkemizden çok farklı fakat kendine göre lezzeti içinde saklı çok kolay  hemde çok hafif bir tatlımız var. 
 
MALZEMELER
1 Bardak Duru Köftelik Bulgur
1 bardak su
2 bardak süt
1 bardak şeker
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri bir tencereye koyun. Köftelik Bulgur yumuşadığında yani piştiğinde, tatlıyı servis tabağına alın ve önce oda sıcaklığında bekletin daha sonra buzdolabında soğutun.
Not: Tatlınızın az akışkan kıvamda olması, tatlınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
Damak zevkinize göre içerisine 1 çay kaşığı tarçın, kuş üzümü veya farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Üzerini, badem , ceviz , Antep fıstığı ve marmelatlarla süsleyip kaşıkla servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

Kaynak. Duru bulgur yemek kitabı

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 536375433173653465

Yorum Gönder

  1. Ne kadar enteresan bir tatli olmus, elinize saglik..

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar enteresan bir tatli olmus, elinize saglik..

    YanıtlaSil
  3. ne kadar pratik irmik yerien bulgur kullanıyorlar demek. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    cay-makineleri.com

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *Sevgili blogger ve değerli takipçilerim** organik sevdalılarına hitap eden harika bir siteden bahsetmek istiyorum; Organik alış veriş sitesi Ayışığı ...
    5 gün önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item