PATATES PÜRELİ ALABALIK

MALZEMELER  1 kilo alabalık fileto 3 adet orta boy kırmızı soğan 250 gram patates 1 adet orta boy yeşil kabak 2 adet havuç Çiğ k...

A+ A-

Mutfağa Dair Her Şey /GÜLOANNEMUTFAKTA




MALZEMELER 


1 kilo alabalık fileto
3 adet orta boy kırmızı soğan
250 gram patates
1 adet orta boy yeşil kabak
2 adet havuç
Çiğ krema
Sirke
Sızma zeytinyağı
Tuz



YAPILIŞI

Patateslerin kabuğunu soyup küp kesin. 1 su bardağı su, 2 çorba kaşığı çiğ krema ve bir tutam tuz ile küp kesilmiş patatesleri pişirin. Eğer patates hala kuruysa birkaç çorba kaşığı daha su ve çiğ krema ekleyin. indirmeye yakın 1 yemek kaşığı tereyağı,bir tatlı kaşağı müskat rendesi ve karabiber ekleyin ve ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
Soğanları ayıklayıp doğrayın. 1 çorba kaşığı sirke ile bir bardak suda, doğradığınız soğanı al dente  ( az haşlanmış)pişirin. Bir kaba  süzün.Kremalı patatesi bir tutam tuz ile blender’de çekerken soğanın haşlama suyundan birkaç çorba kaşığı ilave edin,patates püresini  bir kenarda sıcak olarak muhafaza edin.

Havuçları istediğiniz şekilde kesin ve çok az olarak haşlayın.Kabakları da havuçların boyunda aynı ebat ta kesin bir kenarda bekletin.
Balık filetolarını 4-5 parmak genişliğinde kesin. Yayvan bir tencere veya tavaya havuç ve kabakları yayın üzerine Balığın derisi tavanın yüzeyine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine  zeytinyağı  bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin.. 
Al dente olarak pişirilen soğanı tavaya aktarın. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. Pişerken balıklar susuz kalmışlarsa  bir iki yemek kaşığı  su ekleyin. Balığı hazırladığınız patates püresi ve yemeğin kendi suyu ile servis yapın.
AFİYET OLSUN



Daha Fazla Lezzet

NEW 9172553700976854051

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    15 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item