HAVUÇLU PASTA

MALZEMELER 1 kg. havuç 2 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta 2 paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi 2 paket Pötibör ...

A+ A-


MALZEMELER
1 kg. havuç
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2 paket Pötibör bisküvi

YAPILIŞI

Havuçların kabuklarını soyun ve 3-4 parçaya kesip 5 su bardağı sıcak su ile haşlayın. İyice haşlanan havuçları suyuyla birlikte rondodan geçirip püre haline getirin.Hazırladığınız püreyi yeniden tencereye alın ve 1 bardak soğuk suda çözdürdüğünüz nişastayı püreye karıştırarak ilave edin.Şekeri,limon kabuğu rendesini,vanilyaları ekleyip ,muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.Orta boy bor cam kabını ıslatın ve 1 sıra pötibör bisküvi yerleştirin.Bisküvilerin üzerine havuçlu karışımdan kepçe yardımıyla gezdirin ve düzleyin.Karışımın üzerine tekrar bisküvi yerleştirip,aynı şekilde 4 veya 5 kat bisküvi yerleştirin.Hazırladığınız tatlıyı dolapta 2-3 saat dinlendirip,dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Pastalar 3216349691757498630

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    22 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item