TAZE PEYNİR NASIL SALAMURA YAPILIR

MALZEMELER 5 kilo peynir Salamura tuz Cam kavanoz Su  YAPILIŞI Alınan peynirler  yıkanır...

A+ A-









MALZEMELER

5 kilo peynir

Salamura tuz
Cam kavanoz
Su 
YAPILIŞI
Alınan peynirler  yıkanır ve süzdürülür. Uygun büyüklükte kesilir .
Kesilen peynirler  bir süre kalacağı ağzı kapanabilen büyükçe bir leğene bol tuzla dizilir. 
Tuzla birlikte kapalı bir kapta kalan peynirler 3- 4 gün sonra sulanır ve bu sudan süzülür.
Büyükçe bir kapta su kaynatılır ve tuzda sertleşen peyniri kaynayan suya bir atıp alınır ve uygun yere serip soğutulur.
Soğuyan peynir parçaları saklanacak cam kavanoza doldurulur ve üzerine tuzlu su yapılıp peynirlerin üzerine dökülüp kavanoz sıkıca kapatılıp.Serin bir yerde saklanır.  Serin yerde kalmasının sebebi  peynir sıcak ortamda  yağını bıraktığı için  kuru bir hal alıyor.
TUZLU SUYUNUN HAZIRLANMASI ; Kaynatılan suya bir miktar tuz ilave edilir ve içine yıkanmış çiğ yumurta atılır eğer yumurta suyun yüzüne çıkıyorsa tuz yeterli demektir. Aynı suyu asma yaprağı salamurasında da kullanabiliriz.
Tuzlu su için kimileri peynir tuzlanıp beklediği sürede bıraktığı suyu tuzlu su için de kullanıyor. Her ikisi de denenmiştir.  
Salamura peynir biraz tuzlu ve sert olmaktadır. Bu peyniri yerken tuzundan arındırmak için sıcak suda bir taşım kaynatıp soğuk suya alıp,  bir kaç defa suyu değiştirilince tuzun azaldığını ve peynirin daha yumuşadığını göreceksiniz.Yada akşamdan sütün ,içinde sabaha kadar bekletildiğinde peynirin tuzunun kalmadığını göreceksiniz.
AFİYET OLSUN
  

Daha Fazla Lezzet

Turşular 6384221653045929525

Yorum Gönder

  1. Harika bilgiler. Gülten hanım bende bir ara yapıyordum şimdi tembel oldum sanırım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Salamura peynirin fazla tuzunu almak için yoğurt suyunda bekletmek çok iyi sonuç veriyor.Fakat her zaman yoğurt suyunu bulmak zor.Aynı sonucu limontuzu eritilmiş suda bekleterek de alabiliyoruz.Bu yöntem daha kolay.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe
Kanalıma Abone Ol.

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • PATATESLİ GREEN BEANS SALATASI (TAZE FASULYE) / Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] [...
    2 gün önce
  • [image: Guloanne]
    4 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item