ZENCEFİLLİ BALKABAĞI ÇORBASI

MALZEMELER 2 -3 dilim balkabağı 1 orta boy kuru soğan 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı...

A+ A-









MALZEMELER

2 -3 dilim balkabağı
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze kök zencefil veya toz
1 tutam dereotu
sıvı yağ
tuz-Karabiber ve kimyon
su 




YAPILIŞI
Soğanı yemeklik doğruyoruz. 
Balkabaklarını  kesme şeker şeklinde  doğruyoruz. Tencereye sıvı yağı döküp soğanı kavuruyoruz.  Balkabaklarını ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Suyunu ilave edip ve kapağını kapatarak haşlamaya bırakıyoruz. Pişince zencefil ve baharatları ekleyip blendırından geçiriyoruz. Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Unu ilave edip kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca sütü ekliyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Çorba tenceresine aktararak karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Servis ederken üzerine doğranmış dereotunu serpiyoruz
AFİYET OLSUN





Daha Fazla Lezzet

NEW 2577826396609415267

Yorum Gönder

  1. ımmm t-lezzetli ve iştah açıcı görünüyor ,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • [image: Değişik tarifler hepsi denenmiş nefis lezzetler] MALZEMELER 1 çorba kşğ irmik yada 5 dilim bayat ekmek içi 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak Karab...
    1 hafta önce
  • [image: Guloanne]
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item