BELİ BÜKÜK PATLICAN KEBAP

MALZEMELER 4  Adet  kemer patlıcan 500 gr kıyma 1 tane kuru soğan 3-4 yemek kaşığı ince köftelik bulgur 1 yemek kaşığı salça 3 a...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler.



MALZEMELER


4  Adet  kemer patlıcan
500 gr kıyma
1 tane kuru soğan
3-4 yemek kaşığı ince köftelik bulgur
1 yemek kaşığı salça

3 adet olgun domates
üzerine koymak için sivri biber
Karabiber,pul biber,kimyon 

3-4 diş Sarımsak
maydanoz
biraz sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Patlıcanları tam kopartmadan 1 cm kalınlıkta verev kesilir  Çukur bir kaba
  kıyma,rendelenmiş  soğan, ince bulgur,salca baharatlar,kıyılmış maydanoz, ezilmiş (dövülmüş) sarımsak ve bir kaç kaşık sıvı yağ koyup iyice yoğuruyoruz,köftelerden küçük parçalar alıp patlıcanın verev kestiğimiz yerlere köfteyi yerleştiriyoruz, bu şekilde patlıcanın her yerine köfteleri yerleştirdikten sonra, fırın tepsisine dizip, su salca biraz tuz karıştırıp sos yapıp patlıcanın üzerine döküp biber ve domatesle süsleyip ,tepsinin Üzerini folyoyla kapatıp ısıtılmış fırına koyup yarim saatten fazla folyoyla pişirip ,sonra folyoyu çıkarıp 1 saatten fazla pişiriyoruz, patlıcanların iyice pişmesi için ,patlıcanlar ve köfteler piştikten sonra fırından çıkarıp pilavın yanında sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN...

Daha Fazla Lezzet

NEW 7705404669755362883

Yorum Gönder

  1. Patlıcanı sebze olarak çok severim.. Bu tarife de bayıldım.. Ellerine sağlık arkadaşım..
    www.ankaraetkinlik.com/
    http://medyadergisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item