BELİ BÜKÜK PATLICAN KEBAP
MALZEMELER 4 Adet kemer patlıcan 500 gr kıyma 1 tane kuru soğan 3-4 yemek kaşığı ince köftelik bulgur 1 yemek kaşığı salça 3 a...
https://www.guloannemutfakta.com/2014/12/beli-bukuk-patlican-kebap.html
MALZEMELER
4 Adet kemer patlıcan
500 gr kıyma
1 tane kuru soğan
3-4 yemek kaşığı ince köftelik bulgur
1 yemek kaşığı salça
3 adet olgun domates
üzerine koymak için sivri biber
Karabiber,pul biber,kimyon
Karabiber,pul biber,kimyon
3-4 diş Sarımsak
maydanoz
biraz sıvı yağ
maydanoz
biraz sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI
Patlıcanları tam kopartmadan 1 cm kalınlıkta verev kesilir Çukur bir kaba
kıyma,rendelenmiş soğan, ince bulgur,salca baharatlar,kıyılmış maydanoz, ezilmiş (dövülmüş) sarımsak ve bir kaç kaşık sıvı yağ koyup iyice yoğuruyoruz,köftelerden küçük parçalar alıp patlıcanın verev kestiğimiz yerlere köfteyi yerleştiriyoruz, bu şekilde patlıcanın her yerine köfteleri yerleştirdikten sonra, fırın tepsisine dizip, su salca biraz tuz karıştırıp sos yapıp patlıcanın üzerine döküp biber ve domatesle süsleyip ,tepsinin Üzerini folyoyla kapatıp ısıtılmış fırına koyup yarim saatten fazla folyoyla pişirip ,sonra folyoyu çıkarıp 1 saatten fazla pişiriyoruz, patlıcanların iyice pişmesi için ,patlıcanlar ve köfteler piştikten sonra fırından çıkarıp pilavın yanında sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...
YAPILIŞI
Patlıcanları tam kopartmadan 1 cm kalınlıkta verev kesilir Çukur bir kaba
kıyma,rendelenmiş soğan, ince bulgur,salca baharatlar,kıyılmış maydanoz, ezilmiş (dövülmüş) sarımsak ve bir kaç kaşık sıvı yağ koyup iyice yoğuruyoruz,köftelerden küçük parçalar alıp patlıcanın verev kestiğimiz yerlere köfteyi yerleştiriyoruz, bu şekilde patlıcanın her yerine köfteleri yerleştirdikten sonra, fırın tepsisine dizip, su salca biraz tuz karıştırıp sos yapıp patlıcanın üzerine döküp biber ve domatesle süsleyip ,tepsinin Üzerini folyoyla kapatıp ısıtılmış fırına koyup yarim saatten fazla folyoyla pişirip ,sonra folyoyu çıkarıp 1 saatten fazla pişiriyoruz, patlıcanların iyice pişmesi için ,patlıcanlar ve köfteler piştikten sonra fırından çıkarıp pilavın yanında sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...
Patlıcanı sebze olarak çok severim.. Bu tarife de bayıldım.. Ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilwww.ankaraetkinlik.com/
http://medyadergisi.blogspot.com.tr/