BAYAT EKMEK YAĞLAMASI

  Tamamen  doğaçlamayla  ortaya çıkan nefis bir lezzeti   MALZEMELER 5-6 adet Bayat ekmek içi İÇ HARCI İÇİN Yarım kilo orta ...

A+ A-




  Tamamen  doğaçlamayla  ortaya çıkan nefis bir lezzeti  
MALZEMELER

5-6 adet Bayat ekmek içi
İÇ HARCI İÇİN
Yarım kilo orta yağlı kıyma
150-200 gram zeytinyağı veya tereyağı
2 Adet orta boy kuru soğan
3 Adet sivri biber
3 Adet Domates
İki çorba kaşığı domates salçası

1/2 demet Maydanoz
Tuz pul biber-karabiber

ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Bayat ekmek içini ufalayarak ılık suyla ıslatıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edip biraz dinlendirelim.
Diğer tarafta zeytin yağı veya tereyağı tercih sizin bir tavaya koyup kuru soğan ve sivri biberleri yemeklik doğrayalım hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.,kıymayı ilave edip kıymanın suyu çekene kadar soteleyelim domatesi ve salçasını ilave edelim . Baharatları,tuzu ve yarım çay bardağı suyu ilave edelim 5 dakika kısık ateşte pişirelim,küçük doğranmış maydanozu ekleyip karıştırıp ocaktan alalım.
Dinlenmiş ekmek içi hamurdan avuç ortası büyüklüğünde bezeler alıp oklava yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada arkalı önlü pişirelim .pişen şebitlerin üzerine harcı sürüp üst üste şebitler bitene kadar her birinin aralarına kaşar peyniri rendesi koyarak tekrarlayalım. Önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar fırınlayıp çıkaralım. Dilimleyip servise hazır hale getirelim .
AFİYET OLSUN


  

Daha Fazla Lezzet

NEW 5757857949168313188

Yorum Gönder

  1. Leziz görünüyor. Hem de bayatlayan ekmekler için harika bir fikir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim Arkadaşım.Mutfağıma hoş geldin.

      Sil
  2. Bayat ekmekleri degerlendirmenın nefıs bir yolu yapanın ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim Arkadaşım.Mutfağıma hoş geldin.

      Sil
  3. hiç denemedim ama denesem iyi olacak. genelde kızartıp tüketiyoruz bayat ekmeği. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim Arkadaşım.Mutfağıma hoş geldin.

      Sil
  4. çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Hiçbir şeyi israf etmemek ne güzel..
    Kadınlar herşeyin en iyisini düşünür.
    Ellerinize sağlık.. :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş ellerine sağlık
    arkadaşımda yapmıştı içine çökelek koyup rulo yapmış lezzetliydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim Arkadaşım.Mutfağıma hoş geldin.

      Sil
  7. Önce dedim 6 ekmek bu nasıl birşey. Ama tarifi okuyunca bayıldım harika fikir. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim Arkadaşım.Mutfağıma hoş geldin.

      Sil
  8. Oooo nefis... Hem kolay, hem lezzetli bir tarifmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim Arkadaşım.Mutfağıma hoş geldin.

      Sil
  9. Bayat ekmekleri değerlendirmek için harika bir tarif olmuş ,ellerinize sağlık ......

    YanıtlaSil
  10. Bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için güzel bir seçenek olmuş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim Arkadaşım.Mutfağıma hoş geldin.

      Sil
  11. daha önce bende hazır tortilla ile denemiştim , nefis görünüyor bayat ekmeklerde değerlendirilimiş harika olmuş ellerine sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim. Arkadaşım, mutfağıma hoş geldin

      Sil
  12. Nefisss çok iştah açıcı; zaten orjinal yağlamayı da çok seviyorum; ama bayat ekmeklerin kullanılmasına bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim Arkadaşım, mutfağıma hoş geldin

      Sil
  13. bayat ekmekleri atmaktan nefret ederim çok güzel bir fikir olmus bu ellerinize sağlıkkk ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim Arkadaşım, mutfağıma hoş geldin

      Sil
  14. Ellerine sağlık, harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  15. ne kadar pratik bir tarif, elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim Arkadaşım, mutfağıma hoş geldin

      Sil
  16. Mmmm nefis görünüyor,ellerine sağlık Gülo annem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim Arkadaşım, mutfağıma hoş geldin

      Sil
  17. Kayseri yağlama tarifini çok tuttum. ellerinize sağlık arkadaşınızında fikrine. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim Arkadaşım, mutfağıma hoş geldin

      Sil
  18. Nefissss...Kayseri Yağlamasından esinlenmiş.... muhteşem bir tat..ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  19. çok güzel olmuş rahmetli annem daha farklı bir versiyonunu yapardı ismide paparaydı elinize sağlık bayat ekmeklerim için hemen not aldım

    YanıtlaSil
  20. Ellerine saglik clok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim Arkadaşım, mutfağıma hoş geldin

      Sil
  21. Bu tarifi tuttum.. harika.. bayat ekmek değerlendirmek tam bana göre.. ekmek yemeyen bir aileyiz.. bunu yapacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim Arkadaşım, mutfağıma hoş geldin

      Sil
  22. Bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tarif olmuş.Ellerinize sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim Arkadaşım, mutfağıma hoş geldin

      Sil
  23. Guzel bir tarif olmus.. Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item