MAYONEZLİ SUSAMLI TAVUK PİRZOLA

MALZEMELER 1 kilo tavuk kemikli veya kemiksiz tavuk pirzolası SOSU İÇİN Yarım çay bardağı mayonez 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşı...

A+ A-





MALZEMELER

1 kilo tavuk kemikli veya kemiksiz tavuk pirzolası
SOSU İÇİN
Yarım çay bardağı mayonez
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı körü
1 çay kaşığı kişniş
3 diş sarımsak
Tuz

ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı susam

YAPILIŞI

İlk önce Tavuk pirzolaları yıkanıp süzülmesi için bir kenarda bekletilir.Sarımsaklar soyulup tuz ile dövülerek diğer sos için verilen malzemelerle beraber derin bir kabın içerisine alınıp karıştırılır.Temizlenmiş pirzolalar sosun içerisine alınır ve güzelce harmanlanır.Üzeri streç filim ile kapatılıp buzdolabında en az bir iki saat bekletilir. Sosta yatan tavuk pirzolaları uygun bir fırın kabına sosuyla beraber aktarılır susamlar üzerine serpilir .Önceden ısıtılmış 200 fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.Yanında bir pilav eşliğinde sıcak olarak servis edilir.

AFİYET OLSUN

Tarif sevgili yemek bir aşk a ait miş ama ben bu harika tarifi kadınca tariflerde gördüm denedim.Her iki arkadaşıma teşekkür ederim


Daha Fazla Lezzet

Tavuk Yemek tarifleri 4386688897991954050

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık güzel görünüyor. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  2. Lezzetli görünüyor.Sosta mayonez ilk kez duydum.Denemek lazım :)Elinize saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  3. ayy çok güzel olmuş ellerinize sağlık,en kısa zamanda deniycem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  4. Merhabalar. Bu tarifi deneyeceğim. Sosdaki kişniş dikkatimi çekti. Ben Azerbaycanlıyım Türkiyede gelinim. Kişniş bizim oralarda çok yaygın bir bitkidir. Ve tadına doymayız. Aynı burda maydanoz ne kadar çok kullanılıyorsa biz de kişnişi o kadar kullanıyoruz. Maydanozumuzda olmasına rağmen yine kişnişe öncelik tanırız. Sosda bahs ettiğini kişniş yeşil kişniş mi yoksa kişniş kurutulmuşu mu ? Cevab için önceden teşekkür ederim ve çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle mutfağıma hoş geldiniz..Sos için kullandığım Toz kişniş Yaş kişniş ülkemizde her zaman her yeder bulamıyoruz aynı zamanda aroması çok fazla olduğu için genelde toz ,etlerin terbiyesinde de tohumunu kullanıyorum ..Ben Tşk ederim sevgiler

      Sil
  5. nefis bir tarife benziyor ,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  6. Ellerine sağlık Gülten annem,ayrıca sitende çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım ya Darısı denin sitene olsun..Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  7. Mmmmm nefisss ellerine sağlık... Köri tavuğa çok yakışıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  8. Cok guzel olmus ablamm susami bende kullanirim tavukta cok yakistiriyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  9. Gülten hanım bloğunuzun yeni tasarımı çok güzel olmuş,iyi günlerde ve güzel paylaşımlarda bulunmanız dileklerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  10. Gülten hanım bloğunuzun yeni tasarımı çok güzel olmuş,iyi günlerde ve güzel paylaşımlarda bulunmanız dileklerimle

    YanıtlaSil
  11. Tam da denenesi bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  12. Kişniş.köri,susam lezzetini düşünemiyorum çok lezzetli ve değişik bir tavuk olduğu kesin ellerinize sağlık Gülten hanım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  13. Nefis gözüküyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  14. Ellerinize sağlık Lezzet dergisinin ramazan sayısında görmüştüm bu tarifi ve denemiştim nefisss oluyor…
    Afiyetler olsun sevgilerimle…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  15. ben de aynı şekilde mayonez yerine yoğurtla marine ediyorum tavuğu, bundan sonra ilk yapışımda mayonezi deneyeceğim.. ellerinize sağlık , sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  16. Mayonezli sos.. Ay çok eskiden yurt da yaptığımız bir tarifti birisinin annesi gelip öğretmişti.. ne lezzetli olmuştur o.. elinize sağlık.. bayıldım.. çok orjinal.. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  17. Abla bu nasıl güzel bir görüntü , iştah kabartıcı . Ellerine sağlık , tadıda enfesstir tahmin ediyorum.Sosunu deneyeceğim mutlaka bende.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutfağıma hoş geldiniz.Sevgiler

      Sil
  18. Bayılırım harika görünüyor
    Ellerinize sağlık
    Sosunu denemeliyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk Ederim Arkadaşım .Mutfağıma hoş geldin .Sevgiler

      Sil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • NARLI KURU BAKLA EZMESİ /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER 2...
    9 saat önce
  • 4 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item