PATLICANLI BÖREK

MALZEMELER 3 Adet yufka 5 Çorba kaşığı yoğurt 3 Çorba kaşığı süt 1 Yumurta 1 Kahve fincanı zeytin yağ 1 Tutam toz şeker YAPILIŞI 250 Gr...

A+ A-




MALZEMELER
3 Adet yufka

5 Çorba kaşığı yoğurt

3 Çorba kaşığı süt

1 Yumurta

1 Kahve fincanı zeytin yağ

1 Tutam toz şeker
YAPILIŞI
250 Gram kıyma

2 Çorba kaşığı sıvı yağ

2 Adet közlenmiş patlıcan

1 Soğan

Tuz,karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanı alüminyum folyoya sarıp 180 derece fırında 25 dk kadar közleyin.Soğanları kuşbaşı doğrayın sıvı yağda kavurun pembeleşince kıymayı ilave edin .Suyunu çekince ince ince doğradığınız közlenmiş patlıcanı da ekleyin.Tuz ve karabiberi ilave edip karıştın ve ocaktan alın.
3 çorba kaşığı yoğurt,süt,yumurta akı ve sıvı yağı çırpıp sosu hazırlayın.
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine sostan fırça yardımıyla sürün. Yufkanın 4 kenarını ortaya doğru katlayıp kare şeklinde yufka elde edin. Kare yufkayı dörde bölün, ve her bir parçanın üzerine patlıcanlı harçtan bir çorba kaşığı kadar koyun. Yine kenarlardan ortaya doğru katlayıp, bohça şekli vererek böreği kapatın.diğer yufkalara da aynı işlemleri tekrarlayın.,böreklerin katlı kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Yufkaların üzerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün, onun da üzerine çörek otu serpin.(Ev de kalmamıştı kullanamadım)
Isınmış fırına koyup 30-35 dk kadar pişirin.
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

NEW 8778399862474547341

Yorum Gönder

  1. Elinize sağlık hiç denemedim patlıcanlı böreği umarım yakın bir zamanda deneme fırsatım olur.Sevgiler...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item