ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

Bugün güloannemutfağında  yumuşacık lokum gibi kalbi,mucize şifası ile de karaciğerimizin kankisi (DOST'u) olan harika lezzetin ta...

A+ A-
Sizin için her şey


Bugün güloannemutfağında  yumuşacık lokum gibi kalbi,mucize şifası ile de karaciğerimizin kankisi (DOST'u) olan harika lezzetin tarifi var.

MALZEMELER

2 adet taç yapraklı Enginar
1 çay bardağı pirinç
Kuru soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık  fıstık

1 tatlı kaşığı dolmalık üzüm(Kuş üzümü)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı nane
1 adet kesme şeker
Tuz, Karabiber
1 demet Dereotu
2 adet Limon 
Zeytinyağı 
  




YAPILIŞI
 Enginarı seçerken taze olup olmadığını anlamak için sapından tutup sallayın.Enginar sağa sola,aşağı yukarı yani çok rahat hareket ediyorsa bu taze demektir onu alın.Gelelim yapılmasına;Enginarın saplarını alt bir iki yapraklarını koparın ,üst yapraklarını da kısaltın.  Elinizle yaprakların arasını  açmayı sağlayın. Tam ortadaki tüyleri .küçük pembemsi yaprakları kopararak ortasını açın. Tatlı kaşığı yardımıyla tüyleri kazıyarak temizleyin. Musluk altında ortasını ve yaprakların arasını güzelce yıkayın limonlu tuzlu su dolu derin bir kabın içinde kararmaması için bekletin.Bu arada içini hazırlayın. Bir tavaya zeytin yağını koyun, yemeklik doğranmış kuru soğanı  dolmalık fıstığı  ekleyin, hafif kavurun. Pirinci yıkayın. süzüp tencereye aktarın  , pirinçler kristalleşinceye  kadar kavurun. Üzerine bir çay bardak sıcak su koyun. Suyunu çekmesine yakın  , dolmalık üzümünü ,naneyi ekleyin. Suyunu çekince, karabiberi, tarçını  ekleyin ağzını kapatın.5 -10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş olan iç pilavı enginarın kalbinden başlayarak yapraklarına gelişigüzel koyarak doldurun pişireceğiniz  tencereye yerleştirin.( Ha bu arada biz iki kişi olduğumuz için iki tane yaptım ve ölçüler ona göre.siz yapacağınız sayıya göre malzemeyi çoğaltabilirsiniz)  Üzerinden biraz zeytinyağı gezdirin ince dilimlenmiş limon dilimlerini veya suyunu sıkın.Bir su bardağı kadar sıcak suyu tencerenin kenarından dökün önce harlı sonra kısık ateşte enginarlar pişene kadar pişiriniz. Kıyılmış Bol dereotu üzerine serperek servis yapın
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Zeytinyağlılar 5658059369827030660

Yorum Gönder

  1. Eline sağlık canım..bu yıl hala yapmadım..buzluğa attım sadece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  2. Elinize sağlık şahane gözüküyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  3. yıllardır marmariste yaşıyorum...tarifini denemediğim bir bu kaldı enginarın..nedense bi korkuyorum yapmaktan lapa olur; görüntüsü çirkin olur..ayıklamayı beceremem diye :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  4. Ellerine sağlık kılçıksız olursa tadına doyum olmuyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım.Şim tam zamanı bir ay falan sonra kılçıklanır..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  5. Ellerinize sağlık... Çok güzel bir tarif ve sunum olmuş.. Yemeye kıyılmayacak kadar güzel...Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  6. Elinize Saglık sunum muhteşem olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  7. şahane olmuş elinize sağlık :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  8. Ellerinize sağlık.Çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  9. Çokk severim ama hala taze almadım dolapta son paketim var onu da pişireyim ilk fırsatta sıra bu güzelliğe gelecek:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  10. Eskiden çok ön yargılı olduğum bir sebzeydi enginar. Şimdi ise baş tacım. Leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  11. Ellerinize sağlık Gülten Hanım'cım nefis olmuştur..Bolda limon daha ne olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  12. Ellerınıze saglık.. Cok güzel gözüküyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  13. Enginara da hic dayanamam süper olmus, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  14. Çok farklı gözüküyor. Elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  15. Sayfada ilk gözüme çarpan enginar oldu, algıda seçicilik herhalde :) Çok güzel görünüyor, demek artık Ankara'da da dolmalık enginar satılıyor :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil
  16. eline sağlık gülten ablacığım
    enginarın çok düzgün ve güzel görünüyor
    afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Tşk ederim arkadaşım..Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler.

      Sil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • TAHİNLİ CEVİZLİ BURMA ÇÖREK/Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] ...
    2 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item