PAŞA KEBABI

GÜLOANNEMUTFAKTA /Mutfağa Dair Her Şey     MALZEMELER 300-400 gr köftelik kıyma 2  Dilim Ekmek İçi 3 Adet kalın uzun boy Patlıc...

A+ A-
 Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler.


  MALZEMELER
300-400 gr köftelik kıyma
2  Dilim Ekmek İçi
3 Adet kalın uzun boy Patlıcan
1 Adet  Kuru Soğan
Tuz-Karabiber-Kimyon -Pul Biber

Yarım demet Maydanoz   
 sıvı Yağ Kızartmak için
SOS İÇİN
 Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
7-8 Diş Sarımsak
3-4  Adet orta boy Domates
½ Demet Nane
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Şeker

YAPILIŞI

Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayın Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, baharatlarla  beraber özleşene kadar iyice yoğurun Dinlenmesi için üzerini kapatıp buzdolabında  dinlendirin.  
Patlıcanları alaca soyup 1-2 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin geniş ve yayvan bir kabın içinde koyup üzerine bolca tuzlayıp en az yarım saat acı suyunu salması için bekleyin..Bu arada Bekleyen kıymanızı çıkarıp yeniden şöyle bir yoğurduktan sonra 1-2 cm kalınlığında yassı köfteler hazırlayın ve tekrar buzdolabına koyun.Bekleyen patlıcanlarınızı yıkayın temiz mutfak havlusu ile fazla suyunu emdirip.Tost makinanızı en yüksek dereceye ayarlayıp ısıtın.Patlıcan dilimlerini  tost yapar gibi tost makinasında  3-5 dakika ızgara yapın sonra kızgın yağda arkalı önlü hafif kızartın. ( Tost makinasında yapmanın amacı Patlıcanların fazla yağ çekmediğini ,Yağ sıçrayıp ocak ve etrafın batmadığını hatta kızarınca  patlıcanın hacminin küçülmediğini göreceksiniz.) Kızaran patlıcan dilimlerini kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.  
Sos için ayrı bir tavaya iki-3 yemek kaşağı  sıvı yağı koyun. Yemeklik doğranmış soğanı ve dövülmüş sarımsakları pembeleştirin. Rendelenmiş domatesi ekleyip, 5 dakika kadar soteleyin. Tuz ,baharat ve 1/2 su bardağı suyu ve şekeri ilave edin. 3-5  dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın..Pişen sostan iki üç kaşık pişireceğiniz fırın kabının altına yayın.Sonra patlıcan,köfte ve patlıcan olarak üst üste dizin ve fırın kabınıza yerleştirin.Köfte ve patlıcanlarınız bitene kadar yapın en son üzerilerine kalan sosu bir kaşık yardımı ile pay edip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30-35 dak köfteler pişene kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine  doğranmış maydanoz  serperek sıcak servis yapın. Ben 
Patlıcanların saplarını kesip başka yerde hafif haşladım .Sap kısımlarını ince ince dilimleyerek kürdanlarla sunumda kullandım.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 4894412145682542514

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık Gülten Hanım'cım nefis görünüyor. .Aynını bende yapiyorum değişik isimler ilgimizi cekiyor..Kabaklada güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  2. Ellerinize sağlık tam bir şölen olmuş bu yemek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  3. patlıcanın baş kısmını da üzerine koymanız harika bir görüntü vermiş, genelde böyle yapmıyorlar, ilham verdi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Tamamen sunum için hazırladım ama bence de çok şık oldu. Mutfağıma hoş geldin.Sevgiler

      Sil
  4. ellerine sağlık patlıcanlı her yemek favorimdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  5. Patlıcanın lezzetine lezzet katacak bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  6. elinize sağlık süslü olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  7. Tam da sevdiğim lezzetler bir arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  8. Ellerinize sağlık şu an ekrandan birini alasım geldi o kadar yani:))))
    nefisss bayılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  9. Normalde yaptığım bir tarif ama o patlıcandan yaptığınız süs var ya olayyyyy..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  10. Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  11. Patlıcanlı her yemek lezzetli oluyor..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  12. elinize sağlık, patlıcan alerjim olduğundan ben de kabaklı versiyonu denemek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  13. Ayy çok severim. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  14. Harikaymış elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim arkadaşım Mutfağıma hoşgeldin.Sevgiler

      Sil
  15. Muhteşem olmuş Gülten Hanım, ben zaten patlıcana her türlü bayılırım. Ellerinize sağlık.

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  16. nefis görünüyor :) patlıcanı çok severim her türlü gider :) elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • NARLI KURU BAKLA EZMESİ /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER 2...
    9 saat önce
  • 4 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item