FIRINDA PATATESLİ TAZE FASULYE

Nutfağa Dair Her Şey /GÜLOANNEMUTFAKTA  MALZEMELER 2 orta boy patates  300 gr taze fasulye 2 orta boy kuru soğan 1 yem...

A+ A-
Nutfağa Dair Her Şey /GÜLOANNEMUTFAKTA
GÜLOANNEMUTFAKTA / Mutfağa Dair Her Şey






 MALZEMELER
2 orta boy patates 
300 gr taze fasulye
2 orta boy kuru soğan

1 yemek kşğ tereyağı
1 yemek kşğ sıvı yağ  
Tuz-Karabiber-Pul Biber
BEŞAMEL SOS

 1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un 
2,5  su bardağı süt 
ÜZERİ İÇİN
Kaşar Peyniri rendesi
Çeri Domates (Şart Değil)
Tuz-Karabiber-Müskat rendesi
KIZARTMAK İÇİN
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Temizleyip yıkadığımız taze fasulyeleri küp küp doğrayıp tuzlu suda fasulyenin pişme tazeliğine ve sertliğine göre 15-20 dakika haşlıyoruz.Fasulyeler haşlanırken Patatesleri küp küp doğrayıp  yağda kızartıyoruz.Büyükçe bir tavada yemeklik doğranmış  soğanları  kavuruyoruz. Haşlanmış fasulyeleri süzüp soğanlarla beraber güzelce kavurup,patatesleri de ilave edip hep beraber 5 dak kadar sotelenip tuz ve baharatları ilave ediyoruz. 
Bu arada beşamel sos için bir tavaya sıvı yağını ısıtıyoruz.  Unu hafif kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sürekli karıştırılarak azar azar sütü buluşturup kıvam alana kadar pişirin ve yarısı fasulyelere  ilave edin karıştırın ve 28 cm çapında bir fırın kabı veya bor cama aktarın.Diğer kalan sosu fasulyenin üzerine boşaltın üzerin, düzeltip 200 derece fırında üzeri hafif sararıp kızarınca çıkarıp üzerine rende kaşar  çeri domatesleri yerleştirip peynirler eriyip kızarana kadar fırında pişirin.Çıkarıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN. 

Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 9193083145369979229

Yorum Gönder

  1. Çok değişik bir tarif, elinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  2. çok değişik olmuş bu ama tadı bana uyar mı bilemedim..

    YanıtlaSil
  3. taze fasulye yemeğini pek sevmem ama bu şekilde çok değişik geldi. deneyebilirim. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik bir tarif. Taze fasulye sevmeyenlere güzel bir alternatif! Özellikle de çocuklar için. Beşamel sosla da çok güzel uyum sağladığına eminim. Elinize sağlık...
    www.deneyimlianne.com

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. Spor yaptığım şu zamanlarda sizin mükemmel tariflerinizin fotoğraflarına bakıp bakıp doymuş kadar oluyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık Gülten ablacim. Sıradışı bir tarif

    YanıtlaSil
  7. Sıra dışı bir lezzet olmuş, harikasınız...

    YanıtlaSil
  8. Fasulye yemeğine ekstra bir güzellik katmışsınız. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık, nefis görünüyor (:

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık harika tarifler hep sizden ilgi ve merakla bakıyorum

    YanıtlaSil
  11. İki sebzeyide çok severim ama bir arada hiç yapmadım,Ellerine sağlık ablacığım.

    YanıtlaSil
  12. Elinize sağlık bayıldım tarife sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item