DOLMA VE SARMALAR İÇİN PÜF NOKTALARI

Dolma ve sarmalar için püf noktaları Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında gelir dolma ve sarma . Etli ya da zeyt...

A+ A-

Dolma ve sarmalar için püf noktaları



Farklı Lezzetler ve Hepsi Denenmiş Nefis Tarifler

Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında gelir dolmave sarma. Etli ya dazeytinyağlı olarak çok sayıda tarifi sofralarımızı süsler, damakları lezzetlendirir.
Kabak, biber gibi birçok sebzeyle hazırlanan dolmalar ile, lahana ve asma yapraklarıyla yapılan sarmaların lezzeti için dikkat etmeniz gereken kimi püf noktalar ise şöyle…


Dolma ve sarma iç harcı için kullanacağınız pirincinizi mutlaka ılık suda bekletip yumuşatın ve nişastasından arındırmak için birkaç defa sudan geçirin. Böylece içinin sert kalmasını önlersiniz.
Zeytinyağlı sarma ve dolmanın daha lezzetli olması için sızma zeytinyağı kullanın.
Sarmaların pişerken dağılmaması için üstünü porselen bir tabakla kapatın.
Artan dolma içlerini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Dolmaların kurumaması ve daha parlak görünmesi için soğuturken tencerenin kapağını hafif aralık bırakın.
Sarma yaprakları kalın damarlı ve çok büyük yapraklı olmasın. Ayrıca sarı üzümlerin yapraklarını tercih edin.
Salamura yaprakların tuzunu çıkarmak için geniş bir kabın içinde suya basın ve ara sıra suyunu değiştirin.

Salamura yaprakların iri olanlarını etli dolma yaparken kullanmak için ayırın ve dondurucuda saklayın.
Lahana yapraklarının çok iyi pişmesi için piştikten sonra soğuk suda bekletin.
Dolma yapacağınız kabak, patlıcan, domates gibi sebzelerin dış kabuklarını soymayın.
Dolma içinin daha lezzetli olması için soğanını bol kullanın.
Dolma içine kullandığınız soğanı rendelemeyin, bıçakla doğradığınızda çok daha lezzetli olacaktır.

Taze nane, maydanoz ve dereotu gibi otlar dolmalarınıza farklı bir lezzet katar.
Dolmaların içini doldururken pirinç ya da bulgur piştiğinde yer kalması için üstünde boşluk bırakın. Harcı sıkıştırarak doldurmayın.
Dolmalar pişerken tuzu direkt dolmaların üzerine değil suyuna serpin.
Yaprak sarmasını tencereye yatay sıralamak yerine dikine dizerseniz hepsinin eşit zamanda pişmesini sağlarsınız.


Dolmalar pişerken kurumasın diye üzerine sert ve damarlı birkaç yaprağı serebilirsiniz.
Lahana veya yaprak sarması pişireceğiniz tencerenin dibine sert ve damarlı olan yapraklardan dizerseniz tencerenin dibindeki dolmalarınız da iyi pişer.
Dolmayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin.
Pişen dolmalarınızın üzerine biraz zeytinyağı gezdirirseniz dolmalarınız hem daha lezzetli olur hem de daha parlak ve güzel görünür.
Pişen dolmaları kendi tenceresinde soğumaya bırakın.



Bu kayıt tamamen alıntıdır.Öğrenci ve yeni Evlilere bilgi için alınmıştır. Alıntı adresi aşağıdadir. .

Daha Fazla Lezzet

Pratik ve faydalı bilgiler 4008478924346758579

Yorum Gönder

  1. HARİKA PÜF NOKTALARI BUNLAR.TEŞEKKÜRLER GÜLTEN ABLA

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler ama resimlerini görünce tekrar Karnım acıktı

    YanıtlaSil
  3. Akşam akşam iyi olmadı bunları görmek çok canım çekti :)

    YanıtlaSil
  4. Hepsi birbirinden harika tarifler, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  5. Hepside harika lezzetli sarma bir başka güzel canım çekti bak şimdi tembelliği de üstümde öf ne yapsam ki sana mi gelsem bu lezzet lerden tadmak için ellerine sağlık cnm gerçekten hepsi harika tek kelimeyle sunumlar ayrı güzel

    YanıtlaSil
  6. Nefis tarifler ve paylasimlar..mutlu 2016 diliyorum..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    14 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item