MANTOLU TAVUK

MALZEMELER Kişi sayısına göre tavuk baget Bir o kadar Milföy  Susam veya çörek otu 1 çay kaşığının yarısı Tarçın 1 adet yumur...

A+ A-

Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler/GÜLOANNEMUTFAKTA


MALZEMELER
Kişi sayısına göre tavuk baget
Bir o kadar Milföy 
Susam veya çörek otu
1 çay kaşığının yarısı Tarçın
1 adet yumurta sarısı
Tuz,Karabiber
1-2 diş sarımsak

YAPILIŞI
Bir tencereye su ,yarım çay kşğ tarçın (haşlarken çıkan kokuyu alması için) tuz  ve sarımsakları koyup tavukları haşlıyoruz . Haşlanan tavukların üst derisini çıkarıp, kara biber serpip, soğumaya bırakıyoruz. Oda ısısında yumuşayan milföyleri hafif inceltiyoruz.  Tavukları milföy hamuru ile  sarıp kapatıyoruz. Ayak kısmına  yağlı kağıt ile sarıyoruz sonra alüminyum   folyo ile kaplıyoruz.Üzerine yumurta sarısı isteğe bağlı çörek otu veya susam sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Tavuk Yemek tarifleri 4437852221629354089

Yorum Gönder

  1. çok değişik olmuş çörekli tavuk olabilir yani :-))

    YanıtlaSil
  2. o zaman tavuklar biraz yumuşak kalıyordur ben biraz çıtır severim de :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Görüntü harika eminim ki lezzeti de aynı şekildedir. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Çok farklı olmuş. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ben bunun yufkslisini haslamadan fırında yaparım

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • TAHİNLİ CEVİZLİ BURMA ÇÖREK/Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] ...
    2 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item