PATLICAN SARMALI ŞİŞ KEBAP

MALZEMELER 2 adet uzun ve kalın patlıcan  KÖFTESİ İÇİN 300 gram orta yağlı kıyma (İçinde kuyruk yağı olması tercih) 2 dil...

A+ A-

Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lrezzetler





MALZEMELER
2 adet uzun ve kalın patlıcan
 KÖFTESİ İÇİN
300 gram orta yağlı kıyma (İçinde kuyruk yağı olması tercih)
2 dilim bayat ekmek 

1 adet iri boy kırmızı biber
3-4 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan rendesi (suyu sıkılmış pozası)
Karabiber -pul biber

2-3 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
YATAĞI İÇİN DOMATESLİ SOS
4-5 Adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı 

4-5 adet yeşil biber 
2 diş sarımsak
pul biber-karabiber
Tuz,
1 çay bardağı su




YAPILIŞI

Öncelikle patlıcanlar yıkanıp, uzunlamasına 2 santim kalınlığında dilimlenir.
Dilimlenen patlıcanlar, acısının çıkması için üzerine bolca tuz ekip 10-15 dakika bekletilir .
Geniş bir tavaya sıvı yağ koyulur ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar arkalı önlü çevrilerek kızartılır.
Bütün patlıcan dilimleri bu şekilde, kızartılır.Bu işlemi tost makinesinde de yağsız olarak da yapabilirsiniz. Patlıcanların bükülecek kadar yumuşaması yeterli fazla pişmesine gerek yok. Köftesi için soğan rendelenir suyu sıkıp posası kıymaya ilave edilir .Sırasıyla Kırmızı ve yeşil biber mümkün olduğu kadar ince kıyım yapılacak şekilde doğranır,sarımsaklar ezilir,ıslatılmış ekmek içi baharatlar ve tuz eklenerek çok iyi bir şekilde  kıyma yoğrulur.En az bir saat buzdolabında ağzı kapalı dinlendirilir.Bekleyen kıyma çıkarılır kıyma harcından, mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, uzun köfte şekli verilir ve kalın çöp şişlere geçirilir.2-3 dilim patlıcan düz bir zemine serilir ve üzerine köfteli çöp şişler bırakılıp, rulo şeklinde sarılır.
 Domatesli Sos için sarımsak ve sivri biberler ince ince doğranıp, 2 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde sotelenir.Domatesler ilave edilerek kısık ateşte domateslerin iyice yumuşaması sağlanır.Tuz ve baharatları ilave edip ocaktan indirin ve fırın kabının altına yayıp üzerine sarmalı patlıcan köfteleri koyup bir çay bardağı suyu ilave edip önceden ısıtılmış fırında  200 derecede 30-35 dak tuttuktan sonra fırından çıkarılarak  sıcak olarak servis yapılır.  
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 6636942269542311193

Yorum Gönder

  1. Eline sağlık, patlıcan yemeklerini çok severim.

    YanıtlaSil
  2. ay harika olmuş çok lezzetli olduğuna eminim elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. of harika gözüküyor:)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • ZENCEFILLI PEYNIRLI KURABIYE /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Tarifler [image: Farklı tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER ...
    1 gün önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item