ŞEYH- MUALLE (Hatay yöresi)

Bugün Güloannemutfağında Hatay mutfağının çok özel sağlıklı yapımı kolay görüntüsünün aksine çok lezzetli yemeklerinde...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler








Bugün Güloannemutfağında Hatay mutfağının çok özel sağlıklı yapımı kolay görüntüsünün aksine çok lezzetli yemeklerinden Şeyh-mualle var   

MALZEMELER

300 gr (1 su bardağı) yeşil mercimek,
4 adet patlıcan,
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet soğan
4 adet büyük domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı karabiber
6 diş sarımsak
1 demet taze nane,
1/2 çay bardağı nar ekşisi
tuz
kimyon
kırmızı pul biber
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı  

YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur, verevine parmak kalınlığında kesilir, geniş bir kaseye konur ve üzerine bir çorba kaşığı tuz ve bir çorba kaşığı toz şeker serpilir bekletilir. acı suyu çıkınca, yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
Mercimek 5-10 dakika kadar kaynatılıp, diri kalacak şekilde haşlanır, süzülür. Orta boy bir tencereye yağ konur, kızdırılır, soğan küp küp doğranır, sarımsaklar kesilir hepsi birlikte sote edilir. Kırmızı ve yeşil biberler ince kıyılır, onlarda ilave edilir. Salça ve domates konur, birlikte çevrilir.
Mercimekler, kırmızı biber, tuz, kimyon, pul biber tencereye ilave edilir, karıştırılır. Ocaktan alınır. Büyük bir tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı konur. Tencereye bir sıra patlıcan bir sıra mercimekli harç olmak üzere kat kat dizilir.Nar ekşisi ve sıcak su ilavesi ile kapağı kapatılan tencere kaynamaya bırakılır. Kaynar kaynamaz ocak kısılır ve patlıcanlar iyice yumuşayana kadar (45 dakika) pişirilir. Ocaktan indirir indirmez içine taze kıyılmış nane konur, karıştırılır. Oda sıcaklığında servisi yapılır dense de soğuk ve sıcak olarak da yenilir. 
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 7204794105288344740

Yorum Gönder

  1. Hiç yemedim tadını çok merak ettim ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. Antakya'da Mualla deriz bu yemeğe.
    Yapılışı biraz farklı olmuş.
    =Mercimeği biraz haşlıyoruz.
    =Süzdüğümüz mercimeğe yemeklik doğranmış soğan, küçük küçük doğranmış yeşil biber, domates, sarımsak ve nane koyuyoruz.
    =Patlıcanları ikiye veya üçe bölüp yatay olarak doğruyoruz.
    =Bir kat patlıcan bir kat karışımdan döşüyoruz.
    =En son üzerine salçalı su, nar ekşisi ve zeytiyağı koyup ocağın altını yakıyoruz.
    Yemeğimizde bütün malzemeler çiğden konmuş oluyor.

    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Daha dün sevgili gökhan tekinin bloguna hatay yemeklerini merak ettigimi yazmistim tam isabet oldu. Elinize saglik :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item