DİLİLİM PATLICANLI LAZANYA

DİLİMLİ PATLICANLI LAZANYA /GÜLOANNEMUTFAKTA Bugün gülo anne mutfağında Ailenin bir arada olduğu şu pazar gününde şöyle İt...

A+ A-

FARKLI TARİFLER VE HEPSİ DENENMİŞ NEFİS LEZZETLER




DİLİMLİ PATLICANLI LAZANYA /GÜLOANNEMUTFAKTA

Bugün gülo anne mutfağında Ailenin bir arada olduğu şu pazar gününde şöyle İtalyan mutfağının meşhur makarna çeşitlerinden biri olan besleyici ve kalorisi yüksek bir besine sahip ,çok çeşitli şekilde servise sunulan yemeklerinden lazanya paylaşmak güzel olur herhalde .Lazanya normalde bir pişirme kabının adı  olduğunu biliyormuydunuz.. fakat günümüzde lazanya denilince akla bu makarna yemeği gelir. 

 MALZEMELER
500 gr  lazanya (Arbella marka)
350 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
2 adet orta boy patlıcan
3 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı biber salça
2-3 kaşık zeytin yağı
Beşamel sosu için:
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
tuz
Üzeri için:
300 gr taze kaşar peyniri
Lazanya Yatağı için
3-4 adet rendelemiş domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
tuz-karabiber-Pul Biber
YAPILIŞI
Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın.Patlıcanların üzerine bol miktarda tuz ekerek 15-20 dak acı suyu çıkması için bekleyin sonra yıkayın ve kurulayın..Geniş bir tavaya sıvı yağı koyun. Üzerine kıymayı ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Patlıcanları,domatesleri tuz ve baharatları ekleyerek orta ateşte 7-8 dakika daha soteleyin 1 çay bardağı sıcak su ekleyin 5 dakika sonra ocaktan alın. 

BEŞAMEL SOS İÇİN
Genişçe bir tavaya Tereyağını eritin ve unu koyun un rengini değiştirip kokusu çıkıncaya kadar orta ateşte kavurun.Üzerine ılık sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın .Muhallebi kıvamına gelince üzerine muskat rendesi ve tuzu ekleyerek 2-3 dak. daha pişirin ve ocaktan alın.  
LAZANYALARIN HAŞLANMASI  
 4 litre (16 bardak)kaynayan suya lazanyayı ekleyin 5-6 dak.ara sıra karıştırarak pişirin ve süzün.Lazanyayı düz zemine serin lazanyalara beşamel sostan bir kaşık yayın.üzerine yeteri kadar patlıcanlı harçtan boydan boya koyun ve yayın 3 parmak genişliğinde sarın Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin.
YATAK İÇİN
Yine ayrı bir tencere veya tavaya sıvı yağı ezilmiş sarımsağı koyup kızdırın kokusu çıkınca domatesleri ilave edip hafif sulu kalacak şekilde pişirin .Tuz ve baharatlarla tatlandırarak pişireceğiniz fırın kabına dökün.Sardığınız lazanyaları üzerine yerleştirin.
Son olarak lazanyalara tekrar beşamel sos sürün önceden ısıtılmış 180-200 fırında 10-15 dakika kadar pişirin .Üzerileri hafif sararmış lazanyaları çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesi koyup tekrar fırında üzeri tamamen kızarınca fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

PİLAV-MAKARNALAR 2314405067968022023

Yorum Gönder

  1. harika olmuş elinize sağlık patlıcana bayılıyorum :-))

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    2 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item