ANALI KIZLI İÇLİ KÖFTE ( Malatya Yöresi

ANALI KIZLI İÇLİ KÖFTE Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler   MALZEMELER 1 kilo köftelik ince bulgur 500 gr 2-3...

A+ A-

Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler




 MALZEMELER
1 kilo köftelik ince bulgur
500 gr 2-3 kere çekilmiş yağsız kıyma
Tuz
YOĞURMAK İÇİN
3-4 su bardağı su
İÇ MALZEMESİ
4-5 adet kg kuru soğan
500 gr yağlı kıyma
125 gr margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
Karabiber, pul biber ve tuz
SALÇALI SUYU İÇİN
1 yemek kaşığı dom
ates salça
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
YAPILIŞI
Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için soğanları yemeklik doğruyoruz,Margarin ve sıvı yağ ile soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyip, kıyma tam pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ocaktan alıp tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. İç malzemesinin soğuk hatta donmuş olması gerekli. O nedenle iç malzemesini önceden hazırlayıp buzdolabında donduruyoruz.Bulgur, tuz ve kıymayı karıştırıp azar azar su ilave ederek hamur hazırlıyoruz. Hamuru yoğurması en az 45 dakika kadar olmalı çünkü ancak bu şekilde bulgurların şişip kıyma ile bütünleşmeleri sağlanıyor. Eğer robotunuz varsa malzemeleri biraz suyla karıştırdıktan sonra robota alıp azar azar su ilave ederek bir süre karıştırın. Ama en sonunda mutlaka el ile de 5-10 dakika yoğurmalı . Eğer hamur kolayca içli köfte seklinde şekil alıyorsa , hamurun kıvamı tam olmuş demektir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp sol elinizin avuç içinde sağ işaret parmağı ile içini oyuyorsunuz ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde açıp, içine soğanlı kıymalı iç malzemenizden koyup elimizde kapatıyoruz. İç malzemesi bitene kadar devam ediyoruz. Kalan hamuru nohut büyüklüğünde misket köfte gibi yuvarlıyoruz. Büyük bir tencerede salçayı sıvı yağ ile kavuruyoruz ve köftelerin alabileceği kadar suyu koyup kaynatıyoruz . kaynadıktan sonra nohutları ilave ediyoruz. Daha sonra içli köftelerimizi yani anaları ve misket köfteleri yani kızları ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra 3-4 dakika içinde köfteler pişiyor. Daha fazla kaynatmayın yoksa köfteler dağılabilir. Analı kızlı köfteyi sıcak ve sulu olarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Yöresel yemekler 8123201891790695329

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe
Kanalıma Abone Ol.

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • PATATESLİ GREEN BEANS SALATASI (TAZE FASULYE) / Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] [...
    8 saat önce
  • [image: Guloanne]
    4 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item