SOĞANLI PALAMUT

  SOĞANLI PALAMUT / Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler     Günaydınlar sonbaharın ilk ayları ve balık mevsimini...

A+ A-
 SOĞANLI PALAMUT / Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler

Farklı Tarifler ve Hepsi Dedenenmiş Nefis Lezzetler



   
Günaydınlar sonbaharın ilk ayları ve balık mevsiminin başlamasıyla birlikte palamut gibi sezonun gözde balıkları bir bir süslemeye başladı balık tezgahlarını.
Bugün güloannemufağında palamut balığını, Soğan suyu .baharatlar . zeytinyağı ve limon suyu yardımıyla kısa süre marine ettim. Önceden ısıtılmış fırında, yüksek ısıda üzeri renk alıp kızarana kadar fırınladım. Böylelikle sağlıklı damaklarda nefis tat bırakacak palamut tarifi var.
MALZEMELER
3 adet orta boy palamut balığı
1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan 1/2 taze sıkılmış limon suyu
1 dal biberiye
1/2 tatlı kaşığı tuz veya Tuz Otu
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı silme toz kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3-4 diş dövülmüş sarımsak
YAPILIŞI
İç kısımlarını temizleyip bol suda dikkatli bir şekilde yıkadığınız balıkları istediğiniz şekilde ya bu şekilde yada takoz şeklinde dilimleyin. Kağıt havlu yardımıyla kurulayın.Yayvan ve geniş bir kaba balıklara tat vermesi için rendenin ince kısmıyla rendelediğiniz kuru soğanın suyunu sıkın Derin bir kaba aktardığınız soğan suyunu; Taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, biberiye .kişniş ve taze çekilmiş tane karabiberle,dövülmüş sarımsak tuz veya tuz otunu karıştırın. Ağzı kapalı olarak en az bir saat oda sıcaklığında bekletin.Yağlı Kağıt serilmiş fırın kabına marine edilen sos ile yerleştirin.Üzerine isteğe bağlı limon. soğan halkaları veya kapya biber koyarak Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerileri kızarıp renk alana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Sıcak olarak yanında nefis roka salatası ile sevdiklerinizle paylaşın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 1564053412479234064

Yorum Gönder

  1. en ucuz ve bol zamanı. Palamut yemenin tam zamanı.

    YanıtlaSil
  2. palamutu çok severim ama kızartma tercih ediyorum daha lezzetli oluyor bence..:-))

    YanıtlaSil
  3. çok severim geçen gün balıkçımız getirmiş bir gün öncesi de balık yenince buzluğa attım hafta sonu çocuklarla yiyeceğiz ben marine etmeden sade yapıyordum ama bunu deneyeceğim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. tamzamanı şimdiharika görünüyor valla ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • [image: Değişik tarifler hepsi denenmiş nefis lezzetler] MALZEMELER 1 çorba kşğ irmik yada 5 dilim bayat ekmek içi 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak Karab...
    1 hafta önce
  • [image: Guloanne]
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item