BELUGA (KARA MERCİMEK) PİLAVI

BELUGA (KARA MERCİMEK) PİLAVI /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER 1 su bardağı Siyah merci...

A+ A-
BELUGA (KARA MERCİMEK) PİLAVI /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler







MALZEMELER
1 su bardağı Siyah mercimek  (Beluga mercimek)
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı
3 veya 3,5 su bardağı su
1 adet et veya tavuk bulyon
tuz-Karabiber Pul Biber
YAPILIŞI
Mercimekleri yıkayıp pilavı pişireceğimiz tencerede 3 veya 3,5 su bardağı su ile haşlayın . Mercimekler haşlanınca bulguru , tavuk yada et bulyon tuzunu ve baharatları ilave edin kısık ateşte suyunu çekene kadar kontrol edin bazı bulgurların cinslerine göre su daha az veya fayla ister.Ayrı bir tavada tereyağımızı çok az sıvı yağla beraber çok yakmadan kızdıralım. Pilav suyunu çekmeye çok az kala yağı tavaya ilave edip karıştıralım. Bu pilavın yağı ne kadar bol olursa o kadar lezzeti patlar.Suyunu çeken pilavı 15 dakika dinlendirin.Sıcak olarak servis yapın
AFİYET OLSUN 

 BELUGA MERCİMEĞİN  FAYDALARI  
Asıl vatanı Akdeniz Bölgesi olan, Güney Anadolu ve Ege bölgesinde de yetiştirilebilen mercimek sofralarımızın en değerli ve faydalı ürünlerinden biridir.
Her mevsim kolayca bulabildiğimiz ve kış aylarında soframızdan eksik olmayan mercimeğin en çok kırmızı, sarı ve yeşil mercimek çeşitlerini kullanılsa da son zamanlarda kahverengi ve siyah beluga mercimeklerini de sıkça duyar olduk
Beluga mercimeğini yeni tanımaya başlasak da, başlangıcı M.Ö. 6.000 yıllarında Nil nehri, Dicle nehri ve Fırat bölgesine, 8000 yıl önce de Anadolu-Mezopotamya’ya dayanıyor. Bu topraklara özgü olmasına rağmen, 1900’lerin başından itibaren Amerika’da ticari olarak yetiştirilmeye başlandığı için günümüzde oradan ithal ettiğimiz bir ürün haline gelmiş. İsmini renk ve görünüş olarak benzediği beluga havyarından alan siyah beluga mercimeği, tıpkı diğer mercimek türleri gibi tam bir besin deposu.
Beluga mercimeği muhteşem bir kompleks karbonhidrat kaynağıdır. Kompleks karbonhidratlar beslenme sonrasında enerjinin sürdürülebilir olmasını sağlar ve tokluk hissinin daha kalıcı bir şekilde sürdürülmesine yardımcı olur. Düşük kalorisi ve kompleks karbonhidrat içermesi sayesinde kilo kontrolüne anlamlı katkı sağlar.
Tüm mercimek türlerinde olduğu gibi beluga mercimeği de tam bir lif deposudur. Hepimizin bildiği gibi kilo kontrolü açısından da lifli beslenmek önemlidir.

Beluga mercimeğinin besinsel özellikleri diğer mercimek türlerinde de bulunan genel özelliklerdir. Ancak ben onu diğerlerinden farklı kılan, siyah rengi ve bu rengi sebebiyle içerdiği “antosiyanin” adlı antioksidan maddenin altını çizmek istiyorum.
Antosiyaninler koyu kırmızı, mavi, siyah bitkilerde bulunan ve 300’den fazla türü olan antioksidan özellikteki pigmentlerdir. Bildiğiniz gibi bir ürünün rengi koyulaştıkça antioksidan gücü de artar. Araştırmalar antosiyaninlerin kalp hastalıkları, diyabet ve bazı kanser türlerine karşı risk azaltıcı bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.
GDO içermeyen beluga da diğer mercimekler gibi piştikten sonra şeklini değiştirmediği için salatalarda, mezelerde ve ana yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Beluga mercimeği ambalajı açılmadığı sürece tazeliğini uzun süre korur. Açıldıktan sonra mümkün olduğunca hava, nem ve kokudan uzak yaklaşık 18 derece ortamda muhafaza edilmesi gerekmektedir.
Kaynak alıntıdır  BURADAN Ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla Lezzet

PİLAVLAR 7406597795383065777

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item