MİNE ATAMAN BREAD'İN EKMEKLERİ İLE ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ LEZZETLER ETKİNLİĞİ

MİNE ATAMAN BREAD'İN EKMEKLERİ İLE ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ LEZZETLER ETKİNLİĞİ Geçtiğimiz ay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ha...

A+ A-
MİNE ATAMAN BREAD'İN EKMEKLERİ İLE ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ LEZZETLER ETKİNLİĞİ

Farklı bTarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler



Geçtiğimiz ay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası  sebebi ile 22 Ekim günü sevgili ÇINAR AĞACIM Elif'in daveti ile Ege Resturant'ta çok güzel bir tadım etkinliğinde Ankara Bloggerleri bir araya geldiler Etkinliğin 29 Ekim temalı olarak Atatürk'ün sevdiği lezzetlerini sevgili Mine Ataman Bread şahane lezzetli katkısız ekşi mayalı ekmekleri ile ayrı bir önem taşıdı.



 
Ünlü şef Metin Terzi'nin ellerinden nefis mezeler ile Mine Ataman ekmekleri.ve Mine Ataman Bread Hanım efendiden ekmeğin tarihçesini ve çok eski uygarlıklarda bile ekşi maya ile nasıl yapıldığını ve 100 den fazla çeşidi olduğunu anlattı.Ayrıca Atatürk'ün sofra kültürünü ve ekmek hakkında daha bir çok konu hakkında bilgiler edindik. Atatür'ün sofra kültürü ve sevdiği lezzetler ekmek ustası Mine Ataman ve gurme Metin Terzi’nin elinden çıkan yemeklerle anıldı. Atatürk’ün sofrasında bulunan zeytinyağlı ve mezeler yine Atatürk’ün mutfağında yapılan orijinal emeklerle Ankaralı Blogerleri buluştu. Ege Restoranda gerçekleştirilen etkinlikte Atatürk’ün sofrasına ait pek çok detay anlatıldı. Etkinlikte ulu önder tarafından, yeme içme kültürü anlamında benzerlikler gösteren Sümer uygarlığının araştırılması için bilim adamları ve tarihçilere görev verildiği hatırlatılırken iki kültür arasındaki benzerlikleri çok önemsediğini, özellikle Türk kültüründe tüketilen ekmeklerle benzerlik gösteren Sümer ekmekleri arasındaki bağları incelettiği kaydedildi. Atatürk sofralarının vazgeçilmezi Selanik mezeleri, fava ve leblebi olduğu, diğer önemli bir hususunda sohbet olduğu anlatılırken, Atatürk’ün her sofrasında mutlaka sohbeti önemsediği ve o dönemde pek çok önemli konuyu sofrada konuştuğu, yemek yerken insanların daha ılımlı ve ikna edilebilir olduğunu düşündüğü belirtildi.
Atatürk’ün en sevdiği ekmeklerden biri geleneksel Türk buğdayı ile yapılan ekmeklere kuru üzüm ve incir konularak yemeyi çok severdi. Atatürk sofralarında yemek kadar sofrada bulunanların sohbete katılması da onun için çok önemli olduğunu öğrendik.













































.Birbirinden leziz ve katkısız bu ekmeklere ulaşmak isterseniz www.mineatamanbread.com adresini ziyaret edebilirsiniz.












Bu güzel anlamlı günde sosyopix resimlerimizden oluşan kitap ayracı ve Atatürk resimli magnetler ile bizi yalnız bırakmadılar Ayrıca.
Bloggerlerin dostu ve saçlarımıza önem veren severek kullandığım ürün olan Hc Ovex ile Saç Bakım bizi destekleyen tüm sponsorlara
Ayrıca etkinlik sahibi sevgili Çınar Ağacı Elif Hanıma ve harika sohbet ve leziz ekmekler içinde Mine Ataman Bread Hanıma tekrar çok teşekkürler..
















Daha Fazla Lezzet

NEW 7324081071354003457

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item