YEŞİL MERCİMEK KÖFTESİ (KIZARTMALI)

A+ A-
  YEŞİL MERCİMEK KÖFTESİ (KIZARTMALI)Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler



Günaydınlar  güloannemutfağında her zamanki gibi farklı tarifler ve gördüğünüz gibi damak testinden geçmiş tarifleri severek vermeye devam ediyor .Bugün yine çok değişik çay saatlerinde,yemek sofralarında tadı,görselliği ile damaklarda  lezzet bırakan bir tarif   var.

MALZEMELER
2 su bardağı yeşil mercimek
1  Adet büyük soğan
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber -Tuz-Kuru Nane-Kimyon
2 adet yumurta
5-6 dal maydanoz,
1-1,5 su bardağı galeta unu 

1 adet knorr et bulyon
Kızartmak için
Sıvı yağ.

YAPILIŞI
2 su bardağı yeşil mercimek güzelce yıkayıp tencereye koyun.Üzerini üç dört parmak geçecek kadar su ve bir tablet et bulyonu ilave edilip harlı ateşte kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısın ve kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.Daha sonra haşlanan mercimekler  fazla suyu varsa süzgeç yardımı ile süzerek soğumaya bırakın.Kuru soğanı ince ince doğrayın ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde pembeleşinceye kadar kavurun .Haşlanıp süzülen mercimekler ile kavrulan soğanları derin bir kap içerisine alın.Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatlar ilave edilir.Kontrollü olarak azar azar galeta unu ilave edilerek güzelce yoğurun  .Hazırlanan yeşil mercimekli köfte harcından cevizden büyük parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlayarak  hafifçe bastırılıp yassılaştırarak şekillendirin. Kızgın yağ içerisinde arkalı önlü çevrilerek kızartın.Kızaran köfteler kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın.Fazla yağını bırakan yeşil mercimek köftelerini sunum tabağına alıp servise sunun.

AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

NEW 8870035346012073961

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item