GİRİT MEZELİ KURU DOMATES DOLMASI

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler






Bugün güloannemutfakta Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan Girit mezesi, lezzeti  ile damaklarda,  görseli ile de sofralarımızda baş tacı olmuştur.Peynirle yapılan bu mezeyi  kuru domates ile birleştirerek sofraya kattığı şık görüntüsü ,damaklarda bıraktığı lezzeti mutlaka tatmalısınız.
MALZEMELER   
300 gram kuru domates
250 gr tam yağlı beyaz peynir 

150 gr lor
yarım çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak 

1 tatlı kaşığı  kuru kekik 
1 tatlı kaşığı nane 
6-7 dal maydanoz
6-7 adet dereotu
2-3  yaprak kereviz yaprağı (Şart değil )
2-3 yaprak taze kişniş (Şart değil)
1 tatlı kaşığı çörek otu
kırmızı pul biber
Karabiber 
peynirin tuzuna göre tuz
ÜZERİ İÇİN
Taze soğan-maydanoz veya dere otu
zeytin yağı
2-3 diş dövülmüş sarımsak
YAPILIŞI
Kuru  domatesleri öncelikle ılık suyla güzelce yıkayın. Çukur bir kaba koyun üzerini kapatacak  kadar kaynar sıcak su döküp ağzı kapalı en az 20-25 dak bekletin veya hafif haşlayın.Yumuşadığından emin olduğunuz  domateslerin süzülmesi için bir süzgece koyup bir kenarda bekletin. Girit mezesini yapmak için lor ve beyaz peyniri bir kaba alarak çatal yardımıyla iyice ezin. Üzerine dövülmüş sarımsak, zeytin yağını ve diğer tüm malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın.   (Hazırladığınız bu leziz mezeyi isterseniz ekmeğe sürüp yiyebilir, ister top top şekil verip, meze tabağında sunabilirsiniz.) Bekleyen ve süzülen kuru domateslerin bir parçasına yeteri kadar girit mezesi  yaklaşık bir yemek kaşığı kadar koyun domatesin diğer bir parçasını üzerine kapatın elinizle hafif bastırın ve servis tabağına yerleştirin.Servis sırasında üzerine sarımsaklı zeytinyağı gezdirip taze soğan ,maydanoz  veya dere otuyla süsleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Daha Fazla Lezzet

NEW 7080495406679285035

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item