TAVUKLU ANKARA TAVA

TAVUKLU ANKARA TAVA /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER 1 Paket Tavuk kalça Kuşbaşı 1 Su Bardağı Arpa Şehri...

A+ A-

TAVUKLU ANKARA TAVA /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler



MALZEMELER
1 Paket Tavuk kalça Kuşbaşı
1 Su Bardağı Arpa Şehriyesi
2 Su Bardağı Sıcak su
1 Adet Kuru soğan
1 Adet Kırmızı kapya biber
1 Adet Yeşil köy biberi
1 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
YAPILIŞI
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ocağı açın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip, yüksek ısıda kavurmaya başlayın. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, çevirmeye devam edin. Et suyunu çekince küp küp doğranmış biberleri, sonra da domatesi ilave edin. Ayrı bir yerde tencereye zeytinyağı ve tere yağını koyup, arpa şehriyeyi kavurmaya başlayın. Şehriyenin rengi dönünce tavuk etini ilave edip tuzunu ve karabiberini serpin. Kaynar suyu ilave edip kısık ateşte pilav gibi pişirin. Pilav demlendikten sonra servis edin .
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

PİLAVLAR 7916198453850690061

Yorum Gönder

  1. Elinize sağlık çok güzel bir pilav anayemek gibi sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. ben bunun etli olanına da bayılırım elinize sağlık..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Ankastre renginin çekiciliği hiç azalmıyor: Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da ankastre renklere olan ilgi çok fazla. Bunun nedenini anlamak kolay, ankastr...
    1 saat önce
  • [image: Guloanne]
    2 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item