TERBİYELİ KUZU İNCİK HAŞLAMASI

TERBIYELI KUZU INCIK HAŞLAMASI/Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler   MALZEMELER 4 adet kuzu incik 5-6 bardak su 1 yemek ka...

A+ A-

MALZEMELER
4 adet kuzu incik

5-6 bardak su
1 yemek kaşığı tereyağı veya 

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
10-12 adet arpacık soğan
4 taze patates
2 havuç
1 yumurta sarısı
1/2 limonun suyu
Tuz-karabiber
YAPILIŞI
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun. Soğanları bütün bırakın, sarımsakları sadece bıçakla vurarak ezin. Patatesleri iri küp şeklinde, (patatesleri ben pariziyen kaşığı ile misket şeklinde çıkararak kullandım) havuçları 2 cm. kalınlığında kesin.
Ayrı derin bir tencerede yağı kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.  Sonra patates ve havuçları ekleyin. Tuz ve karabiberle baharatlarla tatlandırın. 
kuzu  incikleri koyun. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve incikler biraz yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 1 ve 1,5 saat) pişirin. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın.   kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşin altını kısın ve ağzı kapalı olarak bütün malzeme yumuşayana kadar pişirin. 
Ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyunu ve biraz tuzu çırpıcıyla karıştırın. Etin suyundan azar azar karışıma ekleyerek karıştırın ve ısılarını eşitleyin. Sonra terbiyeyi tencereye boşaltın. Bir taşım kaynatıp ateşi kapatın.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

NEW 7308395417522254370

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER1adet baget ekmeği4 diş sarımsak5 yemek kaşığı zeytinyağı1 dal biberiye1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabib...
    2 hafta önce
  • 3 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item