TOKAT BATIĞI

TOKAT BATIĞI / Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER  2.5 su bardağı yesil mercimek 1/2 Ajda çay bardağı ile ...

A+ A-
 Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler


MALZEMELER
 2.5 su bardağı yesil mercimek
1/2 Ajda çay bardağı ile ince bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy soğan
2 adet  domates
2-3 adet yeşil biber

1 yemek kasığı reyhan
maydanoz-dereotu-Taze soğan

Tuz-Karabiber-Pul Biber
Üzeri için
1 su bardağı imce dövülmüş  ceviz
YAPILIŞI
Mercimekleri yıkayıp üzerini gecicek kadar su koyup haşlayın. Haşlanan mercimeğin   fazla suyunu süzüp ince bulguru içine ekleyip şişmesini sağlamak için tencerenin kapağını kapatıp bir kenarda bekletin. Bulgurun şişmesini beklerken  tüm malzemeleri  küçük küçük doğrayıp hazırlayın. Bu arada  salçayı az bir suyla actıp soğuyan mercimeğe ekleyin.Yeşillekleri  ve diğer tüm malzemeleri ekleyip  soğuk su ekleyin.Çok fazla olmamasına özen gösterin. (bat soğuk yenir o yüzden soğuk su ekleyin )Sunumdan önce ceviz ekleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Daha Fazla Lezzet

Yöresel yemekler 2904907262470540210

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER1adet baget ekmeği4 diş sarımsak5 yemek kaşığı zeytinyağı1 dal biberiye1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabib...
    1 hafta önce
  • 3 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item