ISPANAKLI PATATESLİ KİŞ

ISPANAKLI PATATESLİ KİŞ /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler       Günaydınlar bu gün güloannemutfak...

A+ A-
ISPANAKLI PATATESLİ KİŞ /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler






      Günaydınlar bu gün güloannemutfakta yine çok değişik ve lezzetli bir tarif var.İster ana yemek ister beş çay menüsü ister kahvaltıda tadı ve görselliği ile tiryakisi olacaksınız.
Biz çok sevdik .Bu güzel ve değişik tarif için sevgili  cinilimutfak.leyla hnm. çok teşekkür ederim.
MALZEMELER
5 adet Adet orta boy patates
1 kilo ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr  krema
2 Adet yumurta
Tuz, karabiber, müskat
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi

Karabiber_Pul Biber-Tuz
Kızartmak için sıvı yağ 
Kiş'in üstündek, mantar Patateslerin yapılışı BURADA
YAPILIŞI:
Sıvı Yağı kızdırın kabukları soyulmuş  çok kalın olmayacak şekilde halka dilimlenmiş patatesleri  kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.Ayıklanmış yıkanmış ıspanakları 
küçük parçalar halinde doğrayın iyice süzdürün. Genişçe bir tencerede tere yağını eritin.Doğranmış süzülmüş ıspanakları iyice soteleyin.Ispanaklar tamamen saldığı suyu çekene kadar büyükçe bir kaseye yumurtaları kırın içine bir kutu kremayı boşaltın içine baharatları ekleyip iyice karıştırarak çırpın. Kavrulmuş ıspanaklara yumurtalı kremayı ilave edin. 3-4 dakika daha kavurduktan sonra ateşten alın. 26 cm kelepçeli kek kalıbının etrafında kızarttığınız patatesleri balık sırtı şekilde yan yana dizin.Kalan patatesleri  kalıbın altına boşluk kalmayacak şekilde yayın hafif tuz ve karabiber ile tatlandırın.Üzerine kremalı ıspanağı düzgünce yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesi ve hafif kırmızı pul biber serperek tekrar fırına sürün kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar 10 dak daha tutun .Biraz ılınınca dilimleyerek sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN  

Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 8386478668654211241

Yorum Gönder

  1. harika gözüküyor :)elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Asıl ben teşekkür ederim tarifimi beğenip uyguladığınız için , çok zarifsiniz. Ellerinize sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item