FIRINDA PATLICAN SARMA

FIRINDA PATLICAN SARMA /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler. MALZEMELER Köfte için  500 gram orta yağlı kıym...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler.





MALZEMELER
Köfte için
 500 gram orta yağlı kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
4 dilim bayat ekmek

2 adet sarımsak
2 yemek kaşığı süt ( şart değil)
Tuz-karabiber-Pul Biber-Kimyon  
1/2 demet maydanoz 
5 adet orta kalınlığında uzun patlıcan
  sıvı yağ 
Patlıcanı kızartmak için
SOSU İÇİN
3 adet  domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet kesme şeker
3 diş sarımsak
1 küçük boy kuru soğan
isteğe bağlı maydanoz.
Tuz-Karabiber

YAPILIŞI
Çukur yoğurma kabına köfte için verilen tüm malzemeleri koyup güzelce yoğurun üzerini kapatarak buz dolabında dinlendirin.Köfteler dinlenirken Patlıcanları alaca soyup uzun uzun 1 cm kalınlığında kesin acı suyunu çıkarmak için üzerine bolca tuz ekip 15 dak bekletin.Bekleme sonunda hepsini sudan geçirip temiz bir havlu ile veya kağıt havlu ile fazla suyunu alın.İster patlıcanları  üst ve altlarını bir fırça ile yağlayıp yağlı kağıt  serilmiş fırın tepsisine dizip fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.Yada bir tavada kızgın yağ içinde hafif kızartın fazla kızarmaya gerek yok bükülüyorsa tamamdır. Dolaptaki köfte malzemesinden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şerit patlıcanlara sarıp hafif yağlanmış bir fırın kabına sık sık yerleştirin. Boşluklara da patates kızartıp koyabilirsiniz ben patatesleri  parizyen kaşıkla misket şekline getirip kızartarak kullandım. Yarım bardak su ekleyip 200 ısıda köfteleri pişirin.Bu arada da sosumuzu hazırlayalım.Çok az bir zeytinyağı içinde yemeklik doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsakları soteleyin.Bir yemek kaşığı salçayı ilave edin hafif kavrulunca küp küp doğranmış domatesleri ilave edin iyice pişin inmeye yakın şeker ve maydanozları ilave edin ve ocaktan indirin.Sosu ister sarmalarınızın üzerinde ister yanında servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 4156775667649797919

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item