PORTAKALLI KEREVİZ

PORTAKALLI KEREVİZ / Farklı Tarifler ve hepsi denenmiş nefis lezzetler MALZEMELER 2 adet büyük boy kereviz 2 adet or...

A+ A-




MALZEMELER
2 adet büyük boy kereviz
2 adet orta boy kuru soğan
4 adet portakal suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker(Portakal suyunun tadına göre)
2 adet ince boy havuç
3-4 dal kereviz yaprağı ince kıyılmış
7-8 adet maydanoz ince kıyılmış
zeytinyağı,tuz,karabiber
1 adet limon suyu
YAPILIŞI
 İlk önce Portakalların suyunu sıkıp bir köşede bekletin.kerevizler soyup ortasını havuçların kalınlığı kadar patlıcan oyar gibi oyup havuçlar kerevizin ortasından geçirilip bir parmak kalınlığında yuvarlak şekilde kesin isterseniz benim yaptığım gibi kurabiye kalıbı ile keserek şekillendirin. Kararmaması için  limonlu suda bekletin 
 Yemeklik doğranmış kuru soğanları zeytinyağı ile soteleyin. soteleme devam ederken özellikle toz şekeri ilave ederek kavurun ..Limonlu sudan çıkartılarak düzgün bir şekilde yayvan bir tencereye dizin sonra portakal suyu ilave edilip tuz ve karabiber ekleyin. İndirmeye  yakın maydanoz ve kereviz yaprağı ilave edilerek soğumasını sağlayın.
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

Sebzeli yemek tarifleri 334991548170301187

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe
Kanalıma Abone Ol.

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • YUNAN USULÜ DENİZ BÖRÜLCESİ/Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] YAPILIŞI *2...
    49 dakika önce
  • [image: Guloanne]
    11 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item