KURU MEYVELİ ZENCEFİLLİ KEK(Bu keke dikkat çok fazla sağlık içerir)
MALZEMELER 3 adet yumurta 1 su bardağı kuru meyve parçaları 1 tepeleme su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvı yağ 3...
https://www.guloannemutfakta.com/2019/01/kuru-meyveli-zencefilli-kekbu-keke.html
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı kuru meyve parçaları
1 tepeleme su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı limon suyu
1. 5 tatlı kaşığı toz zencefil
1 büyük limon kabuğu rendesi
2. 5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI
Keke başlamadan tercih ettiğiniz kuru meyveleri yıkayın. Tavla zarından büyük parçalara kesin hafif unlayın bir kenarda bekketin. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın. Limon suyu, süt, limon kabuğu rendesi ve yağı koyup karıştırın. Zencefil tozu, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Son olarak unu ve unlanmış kuru meyveleri ekleyip karışana kadar karıştırın. Yağlanıp unlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik ısıdaki fırında pişirin. Kabarıp kızarmaya başlayınca ısıyı 150′ ye düşürün.
Kürdan testi yapın. İçi tamamen pişmişse fırından alıp üzerini bir bezle örtün. En az yarım saat bekletip daha sonra dilimleyerek servis yapın
AFİYET OLSUN
3 adet yumurta
1 su bardağı kuru meyve parçaları
1 tepeleme su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı limon suyu
1. 5 tatlı kaşığı toz zencefil
1 büyük limon kabuğu rendesi
2. 5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI
Keke başlamadan tercih ettiğiniz kuru meyveleri yıkayın. Tavla zarından büyük parçalara kesin hafif unlayın bir kenarda bekketin. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın. Limon suyu, süt, limon kabuğu rendesi ve yağı koyup karıştırın. Zencefil tozu, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Son olarak unu ve unlanmış kuru meyveleri ekleyip karışana kadar karıştırın. Yağlanıp unlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik ısıdaki fırında pişirin. Kabarıp kızarmaya başlayınca ısıyı 150′ ye düşürün.
Kürdan testi yapın. İçi tamamen pişmişse fırından alıp üzerini bir bezle örtün. En az yarım saat bekletip daha sonra dilimleyerek servis yapın
AFİYET OLSUN