TAVUKLU KONAK KEBABI

TAVUKLU KONAK KEBAP /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER 3 Adet bostan...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler















MALZEMELER

3 Adet bostan patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
500 gr Tavuk Göğüs ve kemiksiz but
2 domates
2 sivri biber
2 adet Kırmızı Biber
1 adet soğan
Kimyon
Kekik
İsteğe bağlı köri
Tuz
Patates Püresi için
4-5 adet irice patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber p
eyniri 
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
YAPILIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup iri doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın fazla suyunu süzdürüp bir tencereye alıp ocağa tekrar oturtun Tere yağını ilave edip erimesini sağlayın.Sütü azar azar ekleyerek patates ezici ile püre haline gelinceye kadar ezin pürüzsüz püre elde edince tuz ve karabiberi ekleyin ve ocaktan alın. Üstü kabuk tutmaması için arada bir alt üst ederek karıştırın. Diğer tarafta Patlıcanları alacalı soyun 1.5-2 cm kalınlığında dilimleyin ve 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Sudan çıkartıp kağıt havlu ile kurulayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fırın tepsisine dizin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı doğranmış Tavuk etleri ekleyip yüksek ateşte soteleyin. Küçük küçük doğranmış domates ve sivri biberleri ilave edip. kapağı kapalı olarak kısık ateşte tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, pul biber .kekik .köri ekleyip ocaktan alın ve patlıcanların üzerine paylaştırın. Patates püresini etlerin üzerine birer kaşık koyun. Dilimlenmiş kaşar peynirini üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 2749858101448997979

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Bu kutunun tasarımı @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı işler nasıl buldunuz.
    2 gün önce
  • *GÜNÜMÜN MENÜSÜ* *1-Mantar çorbalı kremalı sebzeli Tavuk TARİF Burada* *2-Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarif Burada* *3 -Peynir dolgulu ...
    3 gün önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item