PEYNİRLİ ÇUBUK TAVUKLAR

PEYNİRLİ ÇUBUK TAVUKLAR / Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler   MALZEMELER 2 adet Tavuk Göğsü fil...

A+ A-

Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler










 MALZEMELER
2 adet Tavuk Göğsü filetosu
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
1 su bardağından az eksik süt
5 yemek kaşığı kurutulmuş ekmek içi
5-6 dal maydanoz (isteğe bağlı)
1subardağı ince rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber, kekik kırmızı toz biber(acı ve tatlı damak tadına bağlı)




YAPILIŞI
Öncelikle tavuk göğüslerini bir parmak kalınlığından büyük uzun çubuklar şeklinde kesip kenara alın. Tavaya tereyağını koyun eriyince dövülmüş sarımsakları ekleyin hafif sotelince yağın altını kapatın,üzerine süt, tuz ,kırmızı toz biber (acı veya tatlı)biraz kekik ilave edip karıştırın. Şerit şeklinde kestiğimiz tavukları hazırlanan sütlü karışıma ekleyin ve güzelce harmanlıayın.
Tavuklar sosta beklerken ekmek kırıklarını, çok ince doğranmış maydanozları, ince rendelemiş kaşarı, tuz ve karabiberle güzelce karıştırın. Hazırlanan karışımı yayvan bir tabağa alın,tavukları hazırladığımız karışıma güzelce bulayın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı serin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar yaklaşık yasrım saat kadar pişirin Sıcak servis yapın .
AFİYET OLSUN
Not: Sarımsaklı sostaki tereyağı bekleyince, sarımsaklarla birlikte biraz donuyor ama zaten amaç sosun özünü tavuklara geçirmek. Yani tereyağı dondu, sarımsakların bir kısmı kaldı diye endişelenmeyin, donan kısımları kullanmıyoruz. Çok hafif ve çıtır oluyor.

NoT: bu tarifi komşumdan aldım oda netten aldığuını söyledi ama hangi siteden aldığını hatırlamadığını söylemişti.Bu yüzden bende adres beyan edemeyeceğim .

Daha Fazla Lezzet

Tavuk Yemek tarifleri 6179607898408085273

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item