KIYMALI PIRASALI KREP SULTAN (Müthiş lezzetli)

KIYMALI PIRASALI KREP SULTAN (Müthiş lezzetli) /Farklı Tarifler ve hepsi denenmiş nefis lezzetler ...

A+ A-
Farklı Tarifler ve hepsi denenmiş nefis lezzetler

















MALZEMELER
Krep Hamuru için
3 yumurta
2 su bardağı un
3 su bardağı süt
500 gram pırasanın yeşil yaprakları,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pırasalı Kıymalı Harç için
300 gram kıyma
500 gram pırasa beyaz sert kısımları
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 yemek kaşığı domates salça
1/2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz-Karabiber-Pul biber-kimyon (damak tadınıza göre)
Beşamel Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 buçuk su bardağı süt
yarım çay kaşığı muskat (Hindistan cevizi rendesi)
Tuz-Karabiber-Kırmızı toz biber 

Bir Kase kaşar peyniri rendesi veya dilimi
AŞAMALARIN HAZIRLANMASI

Pırasalı krepin yapılışı
İlk önce pırasaları ayıklayıp yıkayın beyaz kısımlarını kesip ayırın yeşil kısımlarını çok küçük olacak şekilde doğrayın .Derin bir kaba yumurtayı kırıp hafifçe çırpın içine süt ve daha sonra elenmiş unu ekleyerek iyice çırpın topaklanma sın.Kek kıvamında daha ince bir karışım elde edin .Kenarda bekleyen doğranmış pırasa yapraklarını,tuz ve zeytin yağını ilave ederek karıştırın . Çok az yağlanmış krep tavasına bir kepçe yardımı ile tavaya koyup tavanın her yerine yayılacak şekilde tavayı sallayın krepleri arkalı önlü pişirin.Krep hamuru bitene kadar bu şekilde devam edip bir kenarda bekletin..
Pırasalı kıymalı Krep içinin yapılışı
Geniş bir tavaya sıvı yağı ve tere yağını koyun eritin içine kıymaları ekleyerek iyice kavurun, kıyma suyunu salıp çekene kadar piştikten sonra incecik doğradığınız pırasaların beyaz kısımlarını ekleyin kıymayla beraber pırasalar tamamen ölene kadar soteleyin. Salça, tuz, karabiber ve pul biber kimyon ilavesi ile tatlandırdıktan sonra ocaktan indirip beşamel sosu hazırlamak için başka bir tavaya tere yağını koyun ve eritin ,eriyen tere yağına unu ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun, yavaş yavaş sütü ekleyerek koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. İndirmeye yakın muskat kırmızı toz biber ve tuzu ilave edip karıştırın ve ocaktan indirin..
YAPILIŞI
 Hazırlanan kreplerden bir tanesini bir servis tabağının üstüne koyun.Pırasalı krepin tam orta kısmına kıymalı harçtan koyup, karşılıklı kenarlarından bohça gibi kapatıp, çevirip yağlı kağıt serili veya yağlanmış fırın kabına yerleştirin.Diğer tüm krepleri iç bitene kadar aynı şekilde hazırlayın. Hemen ardından üzerilerine birer yemek kaşığı kadar beşamel sos ve birer tutam kaşar peyniri rendesi yada birer dilim kaşar koyun.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyip birazda kızarana kadar pişirin.ister ana yemek yerine,ister börek yerine ister 5 çayında Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Daha Fazla Lezzet

NEW 3039568776633037120

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item