ISPANAKLI DİLİM BÖREK

MALZEMELER 4 adet böreklik yufka 4 adet yumurta ( birinin sarısı üstüne akı ıspanağın içine) 1 büyük boy (AJDA) çay barda...

A+ A-





MALZEMELER
4 adet böreklik yufka
4 adet yumurta ( birinin sarısı üstüne akı ıspanağın içine)
1 büyük boy (AJDA) çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
İÇ HARCI İÇİN
1 kilo ıspanak
1 adet büyük boy kuru soğan
200 gram beyaz peynir
3 yemek kaşığı Sıvı yağ 

1 yumurta akı
Tuz -Pul Biber_Karabiber
ÜZERİ İÇİN
1 adet Yumurta sarısı
2 çorba kaşığı susam veya çörek otu 

YAPILIŞI
Ispanakları ayıklayın temizleyin ve  bol suyla yıkayın  . Sapları hariç çukur bir kaba  irice doğrayın üzerine tuz ve ince doğranmış kuru soğanı ilave edin. Ispanaklar ve soğanların yumuşaması için hafifçe elinizle ovun sonra peynir ve sıvı yağı ekleyin Üzerine süreceğiniz yumurta sarısından kalan yumurta akını da içine ilave edip karıştırın.
Diğer tarafta Sos malzemelerini hepsini bir kapta karıştırın .Bir tane yufkayı düz bir zemine serin sostan 5-6 yemek kaşığı yufkanın üzerinden gezdirin ve bir  fırça yardımı ile her yerine güzelce yayın. İç harcın 4/1 ni yufkanın üzerine eşit şekilde serpin. Yufkanın dört bir kenarını 3 cm kadarını ıspanakların üzerine katlayın Büyük bir kare yufka elde etmiş olacaksınız. 3 parmak genişliğinde gevşekçe rulo şeklinde saralım ve yine  3-4 parmak eninde keskin bir bıçak ile dilimleyin .Diğer  3 yufkaya da  aynı işlemi yaptıktan  sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 _200 derecede alt ve üstü kızarana kadar pişirin ılınınca servis tabağına alın ılık veya soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN. 

Daha Fazla Lezzet

NEW 8766739640613606756

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item