PATLICANLI LAZANYA

PATLICANLI KIYMALI LAZANYA /Denenmiş Farklı nefis tarifler ve şahane sunumlar MALZEMELER yarım paket lazan...

A+ A-

Denenmiş Farklı nefis tarifler ve şahane sunumlar











MALZEMELER

yarım paket lazanya
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patlıcan
4 diş sarımsak
4 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Beşamel sosu için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt 

Bir çay kaşığı muskat
Tuz
Üzeri için:
300 gr taze kaşar peyniri


YAPILIŞI

İlk önce tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın. Yayvan  bir tavaya sıvı yağı koyun. Üzerine kıymayı ilave ederek 5 dakika kadar kavurun. Üzerine soğan ve sarımsakları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice soteleyin..Küp küp doğradığınız  acı suyu çıkarılmış patlıcanları ve domatesleri, tuzunu ekleyerek orta ateşte 10 dakika daha soteleyin.(isterseniz üzerine 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz)
Kıymalı sos pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Beşamel sos için:
Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun.Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın .Muhallebi kıvamına gelince üzerine  muskat rendesi ve tuzu ekleyerek 2-3 dak. daha pişirin ve ocaktan alın. Kare veya Dikdörtgen fırın kabına (Ben Kelepçeli Kek Kalıbı Kullandım.)  Fırın kabının altına bir iki kaşık sıcak  kıymalı harçtan koyup yayın üzerine Lazanyaları haşlamadan  yan yana yerleştirin yeteri kadar patlıcanlı harçtan koyun üzerine beşamel sos tan koyun   tüm lazanyaların üzerine  yayın tüm sos ve lazanya biteme kadar yaklaşık 5-6 kat olacak şekilde  bu işleme devam edin.
Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. 10 dakika kadar bekletin ki lazanyalar yumuşasın.180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın.
Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve 1 sıra lazanya dizin.Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayın. Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökerek yayın. Üzerine tekrar lazanya koyun.Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin.
Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. 10 dakika kadar bekletin ki lazanyalar yumuşasın.180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Daha Fazla Lezzet

PİLAV-MAKARNALAR 7989285818523198180

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item