PRATİK VE FAYDALI BİLGİLER

Bu bilgileri hepimizin bildiği pratik bilgilerdir ama hafızamızı zaman zaman yenilemek adına paylaşmak istedim 1- SIVI YAĞLAR ın açılaşm...

A+ A-


Bu bilgileri hepimizin bildiği pratik bilgilerdir ama hafızamızı zaman zaman yenilemek adına paylaşmak istedim

1- SIVI YAĞLAR ın açılaşmamasını önlemek için şişenin ağzını sıkıca kapatın.Ayrıca serin ve loş bir yerde muhafaza edin.Sıvı yağın duru ve akıcı olmasını istiyorsanız içine biraz tuz atıp iyice çalkalamalısınız.

2-

Yumurtanın sarısını beyazından ayırmanın en kolay yolu yumurtayı orta boy bir huninin içine kırmaktır.Yumurtanın beyazı huninin ağzından akıp altına tutacağınız kaseye düşer sarısı ise huninin geniş kısmında kalır.

Eğer yumurta bayatsa sarısı patlayabilir , o zaman beyazıyla beraber akar.

3-SARIMSAK soydunuz ve elleriniz buram buram sarımsak kokuyor.Bu kokulardan kurtulmak istiyorsunuz.avcunuza bir miktar tuz alıp biraz nemlendirildikten sonra parmaklarınızı iyice ovalayın sabunla yıkadıktan sonra ellerinizin artık kokmadığını göreceksiniz bu yöntemle ellerinize sinen soğan ve balık kokusunuda kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

4-ALDIĞINIZ maydanozların hemen sararmasını istemiyorsanız çarşıdan aldığımız gibi ağzı iyice kapanan bir cam kavanoza koyun ve kullanmadan bir süre önce yıkayarak kullanın.

5-BAHARATLARI ve yemeklere koku veren tüm bitkileri ocaktan uzak bir yerde özellikle de buzdolabında muhafaza etmeye özen gösterin.Böylelikle kokularını ve renklerini uzun süre kaybetmezler.

6-BAZI meyvelerin kokusu dolabımıza siner.Hatta sarımsaklı yemeklerin,balığın,peynirin ve baharatları da peki bu sinmiş kötü kokulardan buzdolabımızdan nasıl kurtarabiliriz..Eğer küçük bir kaba bir miktar süt koyup ağzı açık olarak dolabınızın bir köşesine yerleştirirseniz kokuların süt tarafından emildiğinini görebilirsiniz.

Daha Fazla Lezzet

DOLMA VE SARMALAR İÇİN PÜF NOKTALARI

Dolma ve sarmalar için püf noktaları Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında gelir dolmave sarma. Etli ya dazeytinyağlı olarak çok sayıda tarifi sofralarımızı süsler, damakları ...

HANGİ BAHARAT NEREDE VE NASIL KULLANILIR

   ANASONZeytinyağı, hardal, sirke ile yapılan soslarda, yeşil salatalarda, buğlamalarda, haşlamalarda (havuç patates kabak ) havuç yemeklerinde, bazı tür kremalara, baharatlı ekmekle...

KİNOA' NIN FAYDALARI ve KULLANIM ALANLARI

Geçenlerde kocaman bir kutu içinde sağlık geldi. 😊😊 Kutuyu açınca Yüzde yüz organik ürünlerin satış ve pazarlamasını yaptığına inandığım firmanın ürünlerine çok sevindim.Kutuda gıdada...

Yorum Gönder

  1. bi öneride ben veriyim

    ağzı dar şişelerini yıkadınız ama bir türlü durulanmıyor ve bir sürü su harcıyosunuz

    şişenin içine bir miktar tuz dökerseniz köpük hemen sönüyor vee çabuk durulanıyor

    buda babamın öğretisi bana

    şişe durularken öyle sinir olurdum ki

    babam neden tuz dökmüyosun içine sen dedi bende döktüm

    hemen durulandı:)

    sizde sinir oluyosanız deneyin bence

    babam nerden mi biliyor

    kimya mühendisi kendileri :D

    hadi kaçtım ben :D

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bilgiler paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Canımcığım çok teşekkkürler, çok faydalı bilgiler bunlar.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler bilgiler için : )

    YanıtlaSil
  5. Bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. ÇOK HOŞ VE ÇOK FAYDALI BİR BİLGİ. PAYLAŞTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 6-7 adet çanak enginar 1 demet Deniz börülcesi1 adet chili biber( acı seviyorsanız 2 adet koyun)1/2 dem...
    2 gün önce
  • 1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item