FIRINDA MANTARLI BİFTEK

MALZEMELER Bir kilo biftek 2 adet soğan ve domates 100 gr.mantar 5 adet sivri biber 100 gr tereyağı veya margarin 1 çay bar.su tuz kar...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler.


MALZEMELER

Bir kilo biftek

2 adet soğan ve domates

100 gr.mantar

5 adet sivri biber

100 gr tereyağı veya margarin

1 çay bar.su

tuz karabiber kekik

100 gr kaşar rendesi

YAPILIŞI

Öncelikle biftekleri döverek inceltelim veya kasaba yaptıralım tere yağını eritip biftekleri arkalı önlü kızartalım ve servis tabağına alalım soğanlar yemeklik doğrayıp kalan yağ ile soğanları pembeleştirelim sivri biberleri doğrayıp ilave edelim 2 sak. daha kavuralım.

Mantarları uzunlamasına dilimleyerek kavurmaya devam edelim.Mantarlar bıraktıkları suyu çekmeye başladığında kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ilave edelim 3-4 dak kavurup 1 çay bardağı suyu ilave edelim tuzunu biberini ilave edelim bir taşım kaynatarak biftekleri fırın tepsisine alalım ve hazırlanan mantarlı sosu üzerine yayalım kaşar rendesi serpip önceden ısıtılmış fırında bifteklerimizin üzerindeki kaşar eriyene kadar pişirelim

AFİYET OLSUN

http://hobidunyam.womanforum.net tarafından düzenlenen
yemek etkinliklerinin 8.si olan "KURBAN BAYRAMI SOFRALARI" Etkinliğine
yesilmutfaktantarifler- özleme gönderiyorum





Daha Fazla Lezzet

TAM BUĞDAY UNLU POĞAÇA

   MALZEMELER: 1 Buçuk su bardağı ılık su 1 Su bardağı ılık süt 250 Gr margarin yada tereyağı   Yarım su bardağı sıvı yağ 2 Yemek kaşığı toz maya  1 Yem...

SADECE UN TUZ VE SICAK SUYLA YOĞURULAN HAMURLA YAPILAN ISPANAKLI PİDE

  MALZEMELER üç su Bardağı un 1tatlı kaşığı tepeleme tuz Alabildiği kadar sıcak (kaynar )Su 1 yemek kaşığı tereyağıIspanaklı Pide İçi İçin 1 kilo ıspanak1 adet kuru s...

PORTAKALLI HAVUÇLU ÜZÜMLÜ KEK

    MALZEMELER2 adet yumurta1 su bardağı şeker1 Türk kahve fincanı sıvıyağ1 adet portakal (kabuğu ince gözden rendelenir)1,5 su bardağı un (unun  markası ve yumurtanın büyüklü...

Yorum Gönder

  1. ellerine sağlık Güloannem
    seni mimledim haberin olsun

    YanıtlaSil
  2. ablcım katılımın için çok teşekkür ederim. tarifini aldım. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canımcığım.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık ablacığım .Afiyet olsun.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Maşaallah pek hızlısın Gülom ellerine sağlık nefis bir yemek olmuş
    seni sayfamdaki kısacık mimi cevaplamaya davet ediyorum canım sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *Hatay' ve Gaziantep yöresinde yetişip toplanan dağ kekiği veya bölgedeki adıyla zahter, zeytinyağı ile tüketilen bir meze çeşididir. Zehterin...
    3 gün önce
  • 2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item