GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE

MALZEMELER Yarım kilo kuru fasulye ( Akşamdan Islatılmış 2 orta boy kuru soğan 250 gr kuşbaşı et 1 yemek kşğ domates salçası 1 yemek...

A+ A-



MALZEMELER

Yarım kilo kuru fasulye ( Akşamdan Islatılmış

2 orta boy kuru soğan

250 gr kuşbaşı et

1 yemek kşğ domates salçası

1 yemek kşğ Biber Salçası

1 yemek kşğ sıvı yağ

Tuz

Karabiber.Pul Biber


YAPILIŞI

Kuru fasulyeleri akşamdan yıkayıp bir tencere içinde suya koyun ve bekletin. Ertesi gün çok fazla bekletmeyin. Çünkü çok fazla beklerse su içinde durduğu için koku yapıyor. O yüzden yapacağınız zamana kadar arada sırada suyunu değiştirin, yapma işlemine geçince 10 dakika kadar haşlayın fasulyenin gazı çıksın. Biraz ağzını kapatıp bekletin.

Sonra bu suyu süzün atın. Güvecin içinde soğanları, ince doğradığımız sıvı yağda kavurun. Etleri ekleyin kavurun, etler suyunu çekmeye başlayınca salçayı ekleyin kavurun, Kuru fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek şekilde suyunu, tuzunu ve baharatlarını ekleyin ve güvecin ağzını  alüminyum
 Folyo ile tamamen kaplayıp kapağını  kapatıp. çok kısık ateşte fasulyeler pişene kadar ocakta pişirin

AFİYET OLSUN

Bu tarifimi Kurban Yemeği Etkinliğine Ev sahipliği yapan sevgili ÖZLEM e gönderiyorum Arkadaşıma kolay gelsin diyor güzel etkinlik olmaaını diliyorum





Daha Fazla Lezzet

MİSKET KÖFTELİ PATLICANLI KEBAP TARİFİ

MALZEMELER 4 adet kalın patlıcan  3 yemek kaşığı sirke  Köftesi İçin250 gram Kıyma1 adet kuru soğan3 diş sarımsak dövülmüş1 adet yumurta2 yemek kaşığı sıvı yağ4 yemek kaşığı çe...

EV YAPIMI HAMBURGER EKMEĞİ VE KÖFTESİ

MALZEMELER Hamburger Ekmeği İçin 1,5 su bardağı ılık su 4 Yemek Kaşığı Yoğurt 1 Paket kuru maya 4 Yemek kaşığı oda sıcaklığında tere yağı 1 tatlı kaşığı tuz 1...

AYVALI PIRASA

MALZEMELER 1 kilo ince uzun pırasa 2 adet havuç 2 adet kuru soğan 1 adet büyük boy ayva   1 adet limon suyu 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 adet portakalın suyu&nb...

Yorum Gönder

  1. tam kis yemegi, gerci ben yazinda yerim ;-) cok severim neyapim
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. mmmh cok lezziz görünüyor.. ellerine saglik canim ...


    HERKESE DUYURULUR :

    KuRaBiYe adli ETKINLIK baslattim (05 Aralik - 05 Ocak) , herkes davetlimdir..

    Katirlirsan cok mutlu olurum :)

    sicacik sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık bayılırım güveçte kurufasülyeye karnımmı acıktı
    nedir:))öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. güveçte yapılan her yemeğin lezzeti bir başka oluyor.kuru fasulye ilk defa duydum tadı emınım kı çok guzeldır.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. yanında pilav ve turşuyla harika olur.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. bir lezzet klasiği bayılırım
    ellerine sağlık Güloannem

    YanıtlaSil
  7. Abalcım tarifini aldım ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. inşallah sayenizde bol katılımlı bir etkinlik olur. her zaman beklerim.

    YanıtlaSil
  8. ağzımın suları aktı ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *Hatay' ve Gaziantep yöresinde yetişip toplanan dağ kekiği veya bölgedeki adıyla zahter, zeytinyağı ile tüketilen bir meze çeşididir. Zehterin...
    3 gün önce
  • 2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item